Škromach: Buzerace občanů ministrem Drábkem pokračuje

22.08.2011 12:50

Zdá se, že minstr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek propadl kartám a karbanu.

Škromach: Buzerace občanů ministrem Drábkem pokračuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Senátu i ČSSD Zdeněk Škromach

Jeho závislost je neudržitelná a tlaky kamarádíčků, kteří na tom zřejmě vydělají, jak se říká mezi lidmi, neutuchající. Další z naprosto zbytečných projektů financovaných z kapes daňových poplatníků je na cestě.

Namísto zlepšení veřejných služeb občanům chce ministr Drábek trestat půl milionu důchodců tím, že jim povinně přidělí platební karty, ze kterých ani nebude možné vybírat ve všech bankomatech, ale jen těch vybraných a většinou lidem vzdálených. Přitom současný systém, kdy si mohou lidé, kteří chtějí dostávat své zasloužené důchody v hotovosti, vyzvednout peníze na nejbližší poště, je naprosto vyhovující.

Člověka při té příležitosti napadne, že vlastně jde i o tu Poštu. Zbavit ji příjmů, vytvořit situaci deficitu a přihrát ji možná do privatizace. Na to už mnozí podporovatelé této vlády prý čekají.
ČSSD jednoznačně odmítá tyto nekoncepční a nepřipravené kroky Nečasovy vlády, které povedou k dalšímu zhoršení veřejných služeb. Karetní mariáš ministra Drábka se od sociálně potřebných lidí přes zdravotně postižené dostává už i k důchodcům. Kdo chce platit kartou, už tak dnes činí. Peníze mu chodí na účet a má svoji platební kartu. Každá další platební státní karta je nadbytečná.

Nebezpečné jsou i snahy ministra Drábka kontrolovat, co konkrétně lidé prostřednictvím karet nakupují. Zdá se, že duch Velkého bratra neskončil se zánikem minulého režimu v listopadu 1989, ale přežívá v hlavách některých pravicových politiků, kteří v této době ovládají vládní instituce.

Zdeněk Škromach, stínový ministr práce a sociálních věcí, místopředseda ČSSD

Více:
Škromach (ČSSD):Destruktivní osa Kalousek-Heger-Drábek likviduje sociální systém

##PROFIL 265##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …