Škromach: Ombudsman potvrdil pochybnosti ČSSD o Drábkových výplatách dávek

21.01.2012 18:30

Dnešní rozhodnutí ombudsmana Pavla Varvařovského jen potvrdilo dlouhodobé pochybnosti, které ČSSD má vůči změnám prosazených ministrem práce a sociálních věcí Drábkem nejen v samotných výplatách sociálních dávek.

Škromach: Ombudsman potvrdil pochybnosti ČSSD o Drábkových výplatách dávek
Foto: rep
Popisek: Zdeněk Škromach

Současný systém docházek na pošty a registrace na Czech POINTU považujeme za nedůstojný, neetický, nekorektní a předražený. Navíc neřeší náhradu nákladů na dojíždění u lidí, v jejichž obci není pošta.

Právě nezaměstnaní, lidé v těžké životní a sociální situaci, musí totiž díky Drábkovi vynakládat nemalé finanční prostředky mj. na dopravu na splnění povinných návštěv. To významně snižuje jejich celkový reálný příjem. Zvyšují se tak významně náklady právě těm, kteří jsou na hranici chudoby. Přitom v některých spádových oblastech je prakticky nemožné splnit stanovenou povinnost z důvodu nedostatečné hromadné regionální dopravy.

Drábkoviny hrubě odmítáme a prosazujeme jejich změnu. Na projevující se problémy jsme ostatně marně poukazovali již při „rychlo-schvalování“ Drábkových zákonů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…