Sobotka: Dejme občanům šanci rozhodnout ve volbách o penzijní reformě

03.11.2011 18:40

Odložení vzniku tzv. druhého pilíře na rok 2015 by umožnilo, aby se k němu vyjádřili občané v příštích parlamentních volbách.

Sobotka: Dejme občanům šanci rozhodnout ve volbách o penzijní reformě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

ČSSD navrhla vládní koalici, aby v rámci tzv. důchodové reformy odložila možný vznik druhého pilíře na rok 2015. Umožnilo by to, aby se k tomuto kontroverznímu a riskantnímu kroku vyjádřili občané v příštích parlamentních volbách, které se budou konat nejpozději na jaře roku 2014. V takovém případě by ČSSD šla do parlamentních voleb se závazkem druhý pilíř zcela zrušit.
 
Odložení vzniku tzv. druhého pilíře, který připraví státní důchodový systém o cca 20 miliard korun ročně, by také pomohlo ke stabilizaci veřejných rozpočtů v době očekávaného zpomalení domácí i evropské ekonomiky. Fondy v rámci druhého pilíře by navíc nebyly vystaveny současným prudkým turbulencím na finančních trzích.
 
V případě, že by koalice na tento návrh přistoupila, umožnilo by to poslancům ČSSD vrátit se k projednávání vládních návrhů v Poslanecké sněmovně bez využití metody obstrukce.
 
Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Dále čtěte:
Nejsme zboží ze sekáče. Všechno nám berou, zvedli hlas důchodci
ČSSD apeluje na vládu, aby stávající podobu vládní reformy penzí nespouštěla
##PROFIL 252##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…