Sobotka: Navržená valorizace penzí je nedostatečná. Ministr Drábek porušil slib

03.11.2011 16:24

ČSSD pokládá navrženou valorizaci důchodů na rok 2012 v průměrné výši 174 korun za nedůstojnou a nedostatečnou.

Sobotka: Navržená valorizace penzí je nedostatečná. Ministr Drábek porušil slib
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

ČSSD pokládá navrženou valorizaci důchodů na rok 2012 v průměrné výši 174 korun za nedůstojnou a nedostatečnou. Ministr Drábek se tímto návrhem vysmívá všem důchodcům a v podstatě ukazuje, že je mu jedno, jak se bude v příštím roce vyvíjet jejich životní úroveň.

Ministr Drábek porušil svůj slib o tom, že vláda bude důchodcům kompenzovat nárůst životních výdajů, spojených s dopady pravicových reforem, zejména se zvýšením cen potravin a léků v důsledku růstu DPH. Vzhledem k tomu, že navrhované tzv. reformy zvýší měsíční výdaje důchodce o 300-400 korun, je navržená valorizace penzí zcela neadekvátní. Na důchodce (ale i další občany) totiž v příštím roce dopadne nejen zvýšení DPH, ale také zdražení zdravotní péče a růst nájmů a cen energií. Zvyšovat se má také cela řada poplatků, včetně těch za svoz odpadu.

Ukazuje se, že Nečasova vláda lže nejenom o dopadech tzv. reforem na život občanů a fungování státu, ale že otevřeně lhala také pokud jde o slibované sociální kompenzace negativních vlivů reforem na příjmy nejslabších skupin obyvatel. Příkladem je nejprve slíbená a po té nerealizovaná vyšší valorizace důchodů.

To, jakým smutným způsobem se vláda chystá zachovat v příštím roce k důchodcům je pro ČSSD jen dalším silným argumentem k tomu, aby v Poslanecké sněmovně důrazně a důsledně čelila návrhům tzv. vládních reforem, včetně zvyšování DPH.
Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Dále čtěte:
Nejsme zboží ze sekáče. Všechno nám berou, zvedli hlas důchodci
ČSSD apeluje na vládu, aby stávající podobu vládní reformy penzí nespouštěla

##PROFIL 252##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).