Štengl (SPOZ): Konec začátku

21.10.2012 21:13

Vážené kolegyně a kolegové, dovolte, abych z celého srdce poblahopřál Vám, kteří jste v posledních týdnech pracovali na přípravě krajských kampaní Strany Práv Občanů ZEMANOVCI.

Štengl (SPOZ): Konec začátku
Foto: SPOZ
Popisek: Logo Strany práv občanů - Zemanovců

Těm desítkám členů volebních štábů, sedmi stovkám kandidátů a mnoha dalším členům a příznivcům, kteří obětovali mnoho, abychom dosáhli ve volbách úspěchu. Z vlastní zkušenosti vím, kolik si to vyžádalo dní a hodin. A proto všem, kdo se na přípravě voleb aktivně podíleli, patří poděkování a poklona.

Dnes jsme ovšem zklamáni a někteří možná hodně zklamáni, protože jsme čekali víc a někteří z nás možná mnohem víc. Ozývají se i hlasy, zda to všechno mělo vůbec cenu. Říkám hned a rozhodně, že ano. Jiní se také ptají, zda jsme nemohli udělat více nebo zda jsme to nemohli udělat lépe. Znovu musím říci také, že ano.

Ale jako Zemanovec dobře vím, že nakonec rozhodují občané. A oni rozhodli tak, že pouhá třetina z nich se proměnila ve voliče. Mnozí využili i svého práva nevolit. Naši příznivci byli, bohužel, i mezi nimi. Volbu SPOZ nepokládali za dostatečnou formu protestu a projevu nespokojenosti.

Přesto naše výsledky nejsou takovou katastrofou, jakou se na první pohled mohly zdát. Po čtyřech parlamentních stranách a lidovcích jsme stále nejvlivnější stranou v republice. Při srovnatelné volební účasti bychom v některých krajích docílili lepších výsledků než ve volbách parlamentních. A přesto, že jsme se do krajských zastupitelstev dostali pouze ve dvou krajích, v obou se podílíme na vznikajících koalicích. Jednání sice stále probíhají, ale vypadá to, že v obou případech se budeme podílet i na vedení kraje. A tomu přece nemůžeme říkat neúspěch.

Krajské volby byly sice důležitým krokem, ale přesto jen krokem, na cestě ke konečnému cíli, úspěchu v parlamentních volbách. A jejich termín je možná blíž, než jsme očekávali. Není čas na nářky ani zklamání. Proto zvedněme hlavy a pusťme se znovu do práce. Nejprve musíme vydláždit Miloši Zemanovi cestu na Hrad. To on nám svojí osobní podporou v krajích pomohl uspět a my mu to musíme oplatit.

Dovolte mi, abych závěrem citoval jednoho slavného a úspěšného muže. „Tohle není konec. Není to ani začátek konce. Je to konec začátku.“

Kolegyně a kolegové, ještě jednou Vám všem ze srdce děkuji.

Za politickou radu Zdeněk Štengl, 1. místopředseda SPOZ

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sadovský (ANO): Tenhle Rakušanův alibistický přístup nás přivede do pekel

17:04 Sadovský (ANO): Tenhle Rakušanův alibistický přístup nás přivede do pekel

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.