Suverenita je vážně znepokojena postojem vlády a státní správy k volbě prezidenta

28.11.2012 8:51

Suverenita děkuje za podporu, kterou občané v průběhu víkendu naší kandidátce na prezidentku ČR Janě Bobošíkové vyjadřovali.

Suverenita je vážně znepokojena postojem vlády a státní správy k volbě prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

Také děkujeme za odborné právní, matematické i statistické rozbory, které jsme obdrželi. A zejména děkujeme za dopisy od těch, kteří nebyli voliči Suverenity ani sympatizanty Jany Bobošíkové. I ti jsou současnou situací pobouřeni, není jim lhostejná a žádají nás, abychom se nespravedlivému vyřazení z volby prezidenta republiky bránili. Je to důkazem toho, že občané nerezignovali na princip elementární spravedlnosti, a že požadují zachovávání demokratických principů a funkční státní správu. Dnes dopoledne jsme požádali Ministerstvo vnitra ČR o opravu zjevných chyb v počítání, což nám umožňuje zákon. Tento krok není žalobou a umožňuje rychlou nápravu situace.

Suverenita je vážně znepokojena postojem vlády a státní správy k volbě prezidenta České republiky. Důrazně upozorňujeme, že má jít o důstojný akt vycházející z Ústavy a z osvědčených principů právního státu. Suverenita připomíná vládě, že jde o volbu vrcholného reprezentanta našeho suverénního, svobodného a demokratického státu. Ačkoliv jsme neparlamentní opoziční politickou stranou, ze současné situace se neradujeme. Žaloby, které volbu oddálí, považujeme až za poslední řešení současné situace, které bychom si nepřáli.

JUDr. Václav MUSÍLEK
místopředseda Suverenity (SBB)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…