Tita (KSČM): Pan starosta Půta a ti druzí…starostové

08.10.2012 14:48

Jak jsem se tak probíral čerstvě dodanými volebními lístky pro volby do zastupitelstva Libereckého kraje, nedalo mi, abych se nezamyslel nad kandidátkou Starostů pro Liberecký kraj. Už proto, že kam se podívám, tam je na drahých billboardech vidím. A jejich předvolební kampaň „otravuje“ vzduch v kraji už více než 15 měsíců. Někdo by až řekl, že bez barnumské předvolební kampaně SLK by kraj byl krásnější. Ale o tomto „zaplevelovacím“ nešvaru jindy a jinde.

Tita (KSČM): Pan starosta Půta a ti druzí…starostové
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Dnes bych se chtěl pozastavit nad některými čelními tvářemi této kampaně. Jak velký guru, pan Starosta Půta, tak i mnozí další jsou přeběhlíky z různých stran. Konkrétně pan Půta s panem Pietrem (starosta Desné)„odhodili“ své členství ve straně SOS poté, kdy se s její pomocí dostali do vyšších pater komunální politiky. Zlí jazykové dokonce tvrdí, že pan Pieter se do komunální politiky začal šplhat po zádech komunistů. Nicméně, oba dospěli k názoru, že jim mateřská strana nedopřává tolik potřebného rozletu (byli tam i jiní schopní, jenže slušní) a vydali se na další politický výpad. Programy obou stran se totiž tolik neliší, a jsou stejně fádní. Oba tito pánové zadjí se být nakažení nemocí, zvanou „Touha po moci“. Podobnou cestou je poté následoval i novoborský starosta pan Dvořák. I jemu již rodné hnízdo bylo malé.

O paní starostce Burešové jistě mají doksští svůj názor, dodnes mi však zní v uších její výrok na jednání Mikroregionu Podralsko při projednávání nominace člena do orgánů Euroregionu Nisa: „Kdyby mě nikdo nenavrhl, navrhla bych se sama“.

Pan starosta Canov (takto odpadlík tuším od ODS) zase vymyslel nadobyčej nezvyklý způsob své prezentace na facebooku. Na diskusích ke svému jménu a upozornění, že je kandidát do zastupitelstva LK přikládá foto asi tak 30 let staré, foto lehce zarostlého studentíka. Stydí se za tvář protřelého přeběhlíka a manipulátora s fakty? Nebo se snaží „oblbnout“ část mladých a připodobnit se k nim?

Jsou to nejspíš tito lidé, kteří připravili strategii dlouhodobé kampaně, velmi konkrétně kritizující (i domnělé) nešvary, ale velmi vágně prezentující svůj program hesly typu „my to dokážeme“, „my víme“, „my umíme“, prostě „my jsme ti nejlepší a vlastně jediní možní“. Dokonce na billboardech „vkládají do úst“ otázky prostých občanů. Ale opět je ty vágní.        A hlavně ne ty, které by je jasně identifikovaly jako ideového spojence se stranou TOP 09.    Se stranou rozhodně ne sociálního zaměření. Odpovědi? Opět nic neříkající. Mnohdy jen populismus nejhrubšího zrna, ale hezky zabalený.

Apeloval bych proto na vás, voliče. Pokud máte špetku sociálního cítění, či hluboko do kapsy, zamyslete se prosím nad tím, co volbou této strany získáte, či ztratíte. A zda se to vyplatí.

Je-li tato strana skutečně vaší srdeční záležitostí, zvažte, zda nevyužít svých možností preferenčních hlasů. I v této straně je mnoho slušných lidí (a mnohé z nich znám), kteří si zaslouží být na čelních místech a u nichž je jistota, že své sliby neporuší. Její lídři a mluvčí   to však nejsou.

A hlavně, přijďte k volbám, nenechávejte to na ostatních.

Ing Miloš Tita

Kandidát do Zastupitelstva Libereckého kare za KSČM

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…