Tým Miloše Zemana: Všechny povinnosti jsme splnili. Přestaňte s poškozováním naší kampaně

08.01.2013 14:06

Vyjádření volebního výboru prezidentské kampaně Miloše Zemana k obvinění z porušování zákona číslo 275/2012 Sb., o volbě prezidenta republiky.

Tým Miloše Zemana: Všechny povinnosti jsme splnili. Přestaňte s poškozováním naší kampaně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Miloš Zeman

1.     Toto ustanovení zákona, tedy § 24, je součástí hlavy III zákona, řešící Kandidátní listinu a související povinnosti. Pro úplnost dodávám, že Volební kampaň a její financování je řešena v rámci §§ 35-38 zákona a tyto jsou uvedeny v hlavě IV.

2.     V rámci § 24, který je nazván „Volební účet“ je základní povinností kandidáta na funkci prezidenta založení volebního účtu, prostřednictvím kterého mají být prováděny všechny finanční operace v rámci volební kampaně, a to nejpozději ke dni podání kandidátní listiny.?Tuto povinnost jsme splnili s velkým předstihem již 5.9.2012.

Celá žaloba advokáta Hulíka ZDE

3.     Podle odstavce 4 § 24 byl kandidát povinen nejpozději ke dni podání kandidátní listiny povinen převést na volební účet převést všechny vybrané prostředky před dnem podání kandidátní listiny. Současně byl volební výbor povinen tyto finanční prostředky identifikovat a dárce zveřejnit ve lhůtě do 5 dnů ode dne registrace kandidátní listiny.

Dne 5.9.2012 byl  založen volební účet Miloše Zemana, kandidáta na prezidenta ČR, u České spořitelny a.s.

Do dne založení volebního účtu kandidát na prezidenta republiky Miloš Zeman nevyvíjel žádnou aktivitu za účelem získat či vybrat jakékoliv finanční prostředky na podporu své volební kampaně a tudíž ani žádné prostředky nevybral.

Jelikož Miloš Zeman nevybral žádné finanční prostředky, ať už v hotovosti, nebo na jiný než volební účet bezhotovostně, nemohl ani žádné prostředky na volební účet převést.

Při podání kandidátní listiny jsme výše uvedené skutečnosti deklarovali prohlášením členů volebního výboru o tom, že neexistují prostředky, které by bylo nutno na volební účet převést.

Současně nám tedy nevznikla povinnost zveřejnit informace o původu převedených prostředků, neboť nebylo nic převáděno. Nad rámec daných zákonných povinností jsme na webových stránkách Miloše Zemana zveřejnili nejen seznam všech dárců do dne 1.11, ale i příjmy a výdaje za kampaň po jednotlivých měsících. Absolutně odmítáme jakékoliv nařčení z neprůhledného financování či dokonce zatajování a nepřipustíme, aby kandidatura Miloše Zemana byla jakýmkoliv způsobem opakovaně  poškozována.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ZemanNaHrad.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů