Vaňhová (ČSSD): Jaké další profese by podle advokáta Kočího Židé neměli vykonávat?

15.01.2012 15:09

Neobvyklou míru ignorance předvedl právník členky Dělnické strany sociální spravedlnosti Lucie Šlégrové, který podal vůči soudnímu znalci Michalu Mazlovi námitku podjatosti kvůli jeho údajnému židovskému původu.

Vaňhová (ČSSD): Jaké další profese by podle advokáta Kočího Židé neměli vykonávat?
Foto: red
Popisek: Hejtmanka Jana Vaňhová ve své kanceláři

Ve světě podle advokáta Kočího mohou určité profese zřejmě vykonávat pouze lidé s tím správným rasovým původem. Michal Mazel působí jak soudní znalec v oblasti extremismu, a to by zřejmě podle Šlégrové advokáta neměl. Možná by stálo za to zeptat se pana obhájce, jaké další profese by podle něj Židé neměli vykonávat, případně, co všechno by speciálně Židé nesměli dělat. Takováto nařízení už v Evropě v nedávné minulosti byla. Dnes se o nich děti učí ve školách jako o norimberských zákonech z roku 1935.

Není to první útok proti panu Mazlovi. Jeho údajný židovský původ je mezi neonacisty přetřásán už dlouho a on sám je dlouhodobě terčem jejich nenávisti. Byl to mimochodem právě on, kdo pomohl usvědčit žháře z Vítkova. Jak moc „populární“ se díky tomu mezi extrémisty stal, si jistě umíte představit.

Pana Michala Mazla znám osobně a jeho činnosti si velmi vážím. Pan Mazel s Ústeckým krajem na problematice potírání extremismu úzce spolupracoval a byl mimo jiné v roce 2009 jedním z účastníků krajské konference Společně proti extremismu. Je mi proto velmi líto, že se pan Mazel rozhodl ve své funkci soudního znalce skončit. Lidsky chápu, že už se mu nechtělo být terčem výhružek, ale přijde mi neuvěřitelné, že stát nedokáže své soudní znalce před extremistickou šikanou ochránit.

Jsem velmi zvědavá, jak - a zda vůbec - se k celé záležitosti postaví vláda. Pokud by páni ministři chtěli ukázat jak moc je jejich odhodlání bojovat s extremismem skutečné, mají k tomu vynikající příležitost. Zajímavá bude jistě i reakce Advokátní komory, která už ohledně rasové námitky advokáta Kočího dostala několik stížností. Chtěla bych věřit, že celá věc nerozplyne do ztracena tak, jak se to u nás s některými kauzami stává. Protože pokud ano, máme k tomu Norimberku 1935 blíže, nežli jsme mysleli, a to je představa vážně varující.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanhova.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …