Vodrážka (ODS): Rekord v kočárkiádě padl

10.05.2010 6:01

Uprostřed horké volební kampaně jsme na chvíli přišli na docela jiné myšlenky.

Vodrážka (ODS): Rekord v kočárkiádě padl

Den matek, příjemné počasí, čtrnáct českých měst, velmi neobvyklý sport. ODS připravila tzv. vycházkový závod pro rodiče s kočárky, kdy hlavním cílem bylo projet během dvou hodin stanovený úsek v délce 1,6 km. Před pěti lety, kdy se jelo poprvé v Olomouci si pořadatelé slibovali, že postupně nalákají co nejvíce účastníků. Letos se zapojilo již 14 měst a celkem se zúčastnilo na 1800 kočárků.

„Snad po celé republice dnes maminkám, tatínkům i dětem počasí přálo. Uprostřed horké volební kampaně jsme na chvíli přišli na docela jiné myšlenky. Tolik lidí jsem v pražské Stromovce už dlouho neviděl," komentoval dnešní kočárkiádu v Praze první místopředseda ODS David Vodrážka.

Byť se netradiční závody konaly pod hlavičkou Občanské demokratické strany a v řadách závodníků bylo vidět řadu politiků kandidujících ve volbách, více než o politiku tu šlo o příjemnou zábavu. K vidění byly běžné kočárky, ale také speciály vybavené na dlouhé tratě.

Jak už bylo řečeno, nebylo důležité projet trať první, ale dorazit v co největším počtu. Šlo přeci jen o recesi a zpestření ostré volební kampaně. Letos se dokonce podařilo překonat rekord v celkovém počtu účastníků v jednom městě, kteří dorazili do cíle, přestože si trať vyžádala několik obětí, které únavou skončily na lavičkách a dekách v přilehlých parcích. Nejvíce, a to 222 kočárků si zapsala Olomouc a překonala tak vlastní dva roky starý rekord.

Dále čtěte:
ODS: Česká kočárkiáda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…