Vystrčil (ODS): Úřady musí sloužit lidem, ne naopak

27.02.2011 21:50

Efektivní veřejná správa, e-government, boj proti korupci nebo podpora podnikání. To jsou jen některá témata z diskuze u kulatého stolu k aktualizaci Národního programu reforem 2012, na které vystoupil také senátor Miloš Vystrčil. Setkání, během něhož pozvaní experti prodebatovali konkrétní návrhy na znění finálního textu o reformách, hostil Lichtenštejnský palác v Praze ve čtvrtek 23. února.

Vystrčil (ODS): Úřady musí sloužit lidem, ne naopak
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

„Musím přiznat, že mi někdy připadá, že se normální člověk snad již ani nemůže ve všech těch diskuzích o reformách a smyslu jejich realizace vyznat. Na jednání jsem se snažil zdůraznit, že je nutné neustále hlídat, aby třeba i dobře míněné snahy o zjednodušení a elektronizaci spíše nevedly ke vzniku dalších formulářů a povinností. Důležité je, aby úřady sloužily lidem a ne lidé úřadům.  Někdy mám pocit, že je to čím dál častěji naopak, a to často paradoxně někdy i proti vůli samotných úředníků,“ okomentoval svou účast v diskuzi senátor Vystrčil.

Co jsou kulaté stoly?

V dubnu předloží vláda České republiky Evropské komisi aktualizovaný Národní program reforem. Ten představuje souhrn reformního úsilí, které přispívá k plnění cílů stanovených ve Strategii Evropa 2020.

S ohledem na průřezovou povahu Národního programu reforem zasahujícího do mnoha sfér společenského a ekonomického dění se do přípravných konzultací zapojují také zástupci odborné veřejnosti, regionálních a místních samospráv, akademické sféry, NERVu, občanských sdružení a další vybraní experti.

V prvním čtvrtletí roku 2012 tak probíhá série neformálních diskusních stolů, které představují příležitost k prezentaci a projednání stanovisek. „Považuji za velmi žádoucí, aby do diskuze nad novelizací tohoto důležitého dokumentu byli co možná nejintenzivněji zapojeni hospodářští, sociální a regionální partneři, stejně jako zástupci akademické sféry a obou komor Parlamentu České republiky,“ uvedl státní tajemník pro evropské záležitosti z Úřadu vlády České republiky Vojtěch Belling.

Ing. Miroslav Brzek
asistent senátora

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ods.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice