Zelení: Pojďte s námi volit Táňu Fischerovou

11.01.2013 17:47

Svým způsobem jsou dnešek a zítřek historickými dny: jdeme i my, straníci, podporovatelé a přátelé Strany zelených poprvé volit ženu nebo muže podle všeobecného, rovného a tajného hlasovacího práva do čela českého státu přímo.

Zelení: Pojďte s námi volit Táňu Fischerovou
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Zelení se již v září loňského roku připojili k podpoře občanské kandidátky Táni Fischerové, kterou oslovili a pro kandidaturu získali zástupci několika ekologických iniciativ. Podíleli jsme se na sběru podpisů pod petici za její kandidaturu a spolu s ostatními dosáhli v tomto úsilí úžasné podpory přes 72tisíc občanů. Kampaň Táni Fischerové obsahově splnila svůj cíl a i když nikoli přímo pod stranickou hlavičkou, přece pojmenovala mnoho zeleného, co by jinak v této veřejné debatě zůstalo nepřítomno.  Byla to zároveň kampaň eticky financovaná, skromná, bez velkoplošné reklamy, pompézních maškarád a líbivého marketingu. Byla veskrze spontánní a zvolenými prostředky se nijak neodchýlila od vytyčených cílů: co prosazuje Táňa Fischerová navenek, potvrzovala už svou kampaní opřenou o tisíce dobrovolníků. Ano, jsme si vědomi toho, že postoupit mohou pouze dva a vyhrát jen jediný, víme ale také, že pouhý úspěch není obsah a že chceme dělat takovou politiku, která nepodřizuje jednorázovému výsledku dlouhodobý smysl naší činnosti. Proto podporujeme Táňu Fischerovou stejně jako po celou dobu její kandidatury i dnes, proto ji budeme volit. Vy, kdo věříte v možnost opravdu občanské politiky, pojďte s námi.

Za Stranu zelených

Ondřej Liška
Pavla Brady
Matěj Stropnický

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Přeshraniční spolupráce s Německem funguje na vysoké profesionální úrovni

7:17 Ministr Blažek: Přeshraniční spolupráce s Německem funguje na vysoké profesionální úrovni

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek se v Berlíně pracovně sešel se svým protějškem, ministrem spraved…