Zeman: Nejhorší ze všeho je projídání naší budoucnosti

04.10.2012 20:34

Miloš Zeman v rámci kontaktní prezidentské kampaně zavítal i do jednotlivých oblastí Vysočiny.

Zeman: Nejhorší ze všeho je projídání naší budoucnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Regionu, který je republikovou spojnicí a pomyslným pomezím Čech a Moravy. Cesta vedla přes Žďár nad Sázavou, kde bývalý premiér navštívil strojírenský podnik ŽĎAS, jenž s 2500 zaměstnanci patří mezi ekonomické tahouny regionu, další zastávka vedla přes obec Moravec, kde Miloš Zeman navštívil dům Charity a následně v krajské metropoli Jihlavě přednášel studentům Vysoké školy Polytechnické.

Cesta Miloše Zemana po Vysočině byla spojena s několika setkáními s desítkami místních občanů, seniorů i studentů, kteří měli možnost debatovat nad problémy, které je zajímají či trápí. Od rozvoje podnikání a zaměstnanosti v době ekonomické krize, po debatu nad ekonomickou situací a investičními možnostmi vlády, krajské i republikové. „Nejhorší ze všeho je projídání naší budoucnosti, které se dopouštějí všechny vlády bez ohledu na stranickou příslušnost. A je to pochopitelné, tito politici se soustředí pouze na sliby a konkrétní činy nechávají stranou. Důsledkem je, že naše ekonomika je hluboce podinvestovaná. A proto, že investice nemá volební právo, navíc těžko můžete očekávat hlas od opravené silnice, je pro mnohé politiky snadnější se obracet na populistická gesta, jakými jsou slibované 13. důchody a další krátkodobé politické dárečky, které v důsledku pouze znamenají kupčení s hlasy voličů,“ zodpověděl na půdě Vysoké školy jeden z dotazů expremiér a ekonomický prognostik Miloš Zeman.

Vedle tradiční agrární politiky hýbe krajem i téma strojírenství a jeho podpora. Ve Žďáru nad Sázavou sídlí jedna z nejvýznamnějších strojírenských továren v zemi, akciová společnost ŽĎAS, kterou vlastní železárny Podbrezová. Čestný předseda SPOZ Miloš Zeman se zajímal především o hospodaření podniku. „Jsem velice rád, že se setkávám s odvážnými manažery, kteří umí podnikat i v krizi a investují miliardy do nových technologií a pasivně si nestěžují na globální krizi. Příklad strojíren ŽĎAS rovněž ukazuje, že je možné si vychovávat své zaměstnance. Spoluprací s místní střední školou dokazují, že lidé z dělnických, technických profesí mají dobrou šanci na uplatnění,“ komentoval pracovní návštěvu Miloš Zeman.

Cesta nevedla pouze do místních škol a firem, prezidentský kandidát navštívil i charitní dům v Moravci, kde nyní žije přes devadesát seniorů. Setkání využil i k blahopřání paní Anně Veselé k 101. narozeninám. V poledne proběhl mítink s krajskými kandidáty SPOZ, kteří s čestným předsedou Milošem Zemanem debatovali o současných problémech českomoravského regionu, ale i o blížící se prezidentské volbě.

Závěr odpoledne byl věnován dalšímu ze série setkání s občany, tentokráte v krajské metropoli Jihlavě. Nejprve Miloš Zeman pozdravil zástupce Rady seniorů při příležitosti Mezinárodního dne seniorů, řešil s nimi mimo jiné otázku současných penzí a snížení valorizace, ale i problematiku dávek, otázku bydlení a specializované péče. Po jednání Zeman pokračoval na historické jihlavské Masarykovo náměstí, kde proběhl mítink se širokou veřejností a příznivci Strany práv občanů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…