Zimola: Na koaliční spolupráci ČSSD a KSČM se nic nemění

30.01.2013 21:10

Prohlášení hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Jiřího Zimoly k informacím o rezignaci členky Rady kraje Mgr. Vítězslavy Baborové.

Zimola: Na koaliční spolupráci ČSSD a KSČM se nic nemění
Foto: archiv kraje
Popisek: Jiří Zimola

Po sérii spekulativních informací, které přinesla některá média, potvrzuji, že jsem v minulých dnech obdržel písemnou rezignaci paní Mgr. Vítězslavy Baborové na post uvolněné krajské radní pro oblast školství. Paní kolegyně V. Baborová se rozhodla na svou funkci rezignovat ke dni 3. 2. 2013 a jako důvod uvedla přetrvávající zdravotní problémy, které jí nedovolují odpovědné plnění pracovních povinností. S touto rezignací seznámím krajské zastupitele na nejbližším jednání zastupitelstva Jihočeského kraje.

V nejbližších dnech se v reakci na tuto skutečnost sejdou zástupci obou koaličních stran, aby zastupitelstvu navrhli doplnění v současné době neúplné Rady kraje a zastupitelstvo aby zvolilo nového radního pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy. Odmítám nyní komentovat jakékoli informace, kdo by se tímto radním měl stát, neboť to bude předmětem koaličních jednání. Jsou-li dnes vyslovována jakákoli jména, jsou to pouze návrhy k jednání a to si jistě uvědomují představitelé obou koaličních stran. Do doby, než se uskuteční jednání zastupitelstva, které jediné může zvolit člena Rady kraje, uvolnit jej z funkce a rozhodnout o jeho úkolech, budu veškeré materiály s vedením Odboru školství, mládeže a tělovýchovy KÚ projednávat osobně a osobně je budu i předkládat k projednání v samosprávných orgánech Jihočeského kraje.

Na rozhodnutí obou zastupitelských klubů ČSSD a KSČM setrvat v koalici a v ní společně naplňovat programové cíle se rezignací paní Mgr. V. Baborové nic nemění. Slyšet a pochopit by to měli všichni ti odpůrci demokraticky vzniklé koalice, kteří se snaží o sebezviditelnění pořádáním protestních akcí. Chci věřit, že podněcovat studenty a občanskou veřejnost přestanou i někteří představitelé v krajských volbách neúspěšných politických stran či hnutí.

V souvislosti s hladovkou, kterou si někteří protestující vybrali jako nástroj nátlaku proti současné jihočeské krajské koalici, bych ještě rád uvedl, že jsem dnes z obavy o zdraví strakonického výtvarníka Jiřího Mášky, který údajně hladoví od 31. prosince 2012, požádal ředitele Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje MUDr. Slabého o zjištění aktuálního zdravotního stavu výtvarníka. Věřím, že pan Máška bude s lékaři spolupracovat a přestane zbytečně hazardovat se svým zdravím.

Jiří Zimola, hejtman Jihočeského kraje

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Zimola - profil

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…