Arménský historik: Zeman je největší politickou osobností v Evropě. Musíme nelegální migranty deportovat. Za všechno nesou vinu Američané. Kdyby Halík důkladně četl Korán...

02.07.2016 15:01

ROZHOVOR Arménský historik a malíř Ašot Arakeljan, který žije v České republice, říká, že Evropa musí všechny nelegální migranty posílat zpět do jejich zemí. Miloš Zeman je dle něj největší politickou osobností v Evropě. Kvůli islámu hrozí, že třetí světová válka začne do 50 let, Evropa se stane muslimskou zemí a křesťané zůstanou v historii jako ztracená civilizace. „Potomci původních Evropanů se budou za své předky stydět. Zatím není pozdě, myslete na to,“ řekl Ašot Arakeljan.

Arménský historik: Zeman je největší politickou osobností v Evropě. Musíme nelegální migranty deportovat. Za všechno nesou vinu Američané. Kdyby Halík důkladně četl Korán...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ašot Arakeljan

Co si myslíte o nynější „uprchlické krizi“? Jde podle vás o uprchlíky?

Nynější „uprchlickou krizi“ považuji za třetí islámskou invazi do Evropy. S první přišli v 8. a 9. století Arabové, s druhou Turci v 15. století (1453).

Co říkáte tomu, jak se k problému staví Evropská unie?

Anketa

Velká Británie odchází z Evropské unie. Co se teď stane s EU?

hlasovalo: 19710 lidí
Evropa musí všechny nelegální migranty posílat zpět do jejich zemí již od hranic. Buď dobrovolně, nebo s pomocí síly. Islám uznává jenom jednu, morální sílu, a když ji neuvidí, postupně začne ovládat Evropu. Ve své době Muammar Kaddáfí řekl: „Islám nyní nepotřebuje meč, aby ovládal Evropu. I bez něj se za několik desetiletí stane muslimskou zemí.“

Jakou roli hraje podle vás Turecko? Existují názory, že Turecko migrační krizi podporuje a podporuje i Islámský stát.

Turecko téměř 500 let využívá slabin Evropy a stále ji drží v šachu. Turecko jako nejsilnější islámský stát nemá z Islámského státu obavy. V budoucnu bude samo Turecko největší hrozbou pro Evropu. Vše využívá ve svůj prospěch a potichu podporuje vše, na čem má zájem – buď to bude Evropa, nebo Islámský stát. EU ponižuje sama sebe, pokud se dožaduje pomoci od Turecka, kterému to dává možnost k vydírání.

Nechce Turecko a Erdogan obnovit Osmanskou říši?

Turci měli vždy velkou ideu – vytvoření „Velkého Turanu“,  tedy státu, který by zahrnoval celý Kavkaz, Krym, Kazachstán, Střední Asii (kromě Tádžikistánu), dále také ruská území od Černého a Kaspického moře, společně s Povolžím a Uralem. Jejich snahu zastavila pouze křesťanská Arménie. To je jeden z důvodů, proč chtěli Turci celou Arménii zlikvidovat. Tento plán však nevyhovoval Rusku, a i dnes silně podporuje Arménii a zavírá tím cestu Turkům do Střední Asie.

Jaký je váš názor na českého prezidenta Miloše Zemana? Někteří lidé o něm říkají, že je xenofob.

Miloš Zeman je největší politickou osobností v Evropě a se svými encyklopedickými znalostmi vzbuzuje ve světě úctu nejen k sobě, ale i k celému českému národu. On nepodlézá Rusům ani nikomu jinému, jenom se snaží o spravedlnost. On sám má větší váhu než všichni čeští i evropští politici dohromady. A i když někdo Zemana kritizuje, nedivím se. Vždy v historii neměla nižší vrstva ráda silné intelektuály.

Co si myslíte o tom, jak se k migrační krizi staví premiér Sobotka?

Nijak. On bude vždy dělat jen to, co potřebuje Brusel. Bohuslav Sobotka je chytrý, čestný a organizovaný politik, to je však málo. V politice nevyhrává ten, kdo je čestný, chytrý a tak dále, ale ten, kdo je silnější osobnost, a tu on nemá. Jsem přesvědčen, že kdyby své síly spojil s Milošem Zemanem, dokázal by víc a získal by si větší váhu a jméno.

Tomáš Halík říká, že islám je náboženstvím míru. Má pravdu?

Kdyby Tomáš Halík důkladně četl Korán, mohl by se setkat s následující větou a možná by mlčel: „Vy, kteří věříte, neberte si židy a křesťany za své přátele, neboť oni jsou si přáteli jeden druhému. Kdokoliv z vás se s nimi přátelí, stane se jedním z nich a Bůh věru nepovede lid spravedlivý.“ (Korán, CXII, súra 56/51). A pokud tuto a jí podobné věty četl a stále říká, to, že je islám náboženství míru, je to důvod k zamyšlení, na čí straně vlastně stojí.

Můžete nám v kostce popsat, jak by se měla migrační krize řešit?

Bude-li někdo porušovat evropské zákony, je třeba jej bez jakékoli omluvy deportovat i se všemi příbuznými.

I kdybychom nepočítali současnou migrační vlnu, tak již před ní existovaly odhady, že v západní Evropě budou mít muslimové většinu do 40 let. Takže v Německu, Francii, Británii, Belgii, Nizozemí a tak dále, mohou nastavit muslimská pravidla a právo šaría. Budou ovládat velké země EU a pak mohou prosazovat muslimské zásady vůči nám. Není pro nás EU z toho důvodu hrozbou a není pro nás řešením vystoupit z EU a utvořit nějaké seskupení států kolem Visegrádu a části Balkánu a dalších států střední a východní Evropy, které by se tomu bránily?

Vystoupit z EU a utvořit seskupení států kolem Visegrádu a části Balkánu a dalších států střední a východní Evropy by byla sebevražda a jistě by udělala radost IS, Turecku a Rusku. Naopak, řešením je zůstat a tvořit jednolitou sílu, která povede k vítězství. Když Turci v roce 1453 napadli Byzantskou říši, byla Evropa tak rozdělená, že se nemohla proti této agresi spojit. Pokud by byla jednotná, bylo by dnes Turecko křesťanskou zemí. Turecko má dnes jednu z nejsilnějších armád světa a mohlo by porazit visegrádskou skupinu při prvním konfliktu.

Hovoří se o smrti či sebevraždě Evropy. Přežije podle vás evropská civilizace? A co má dělat pro svou záchranu? V jednom rozhovoru jste uvedl, že řešením by mohl být odsun muslimů z Evropy…

Plán europolitiků v Bruselu integrovat muslimy do společnosti EU selhal a obrátil se jako bumerang proti Evropanům. Muslimové mají natolik silné tradice a islámské zákony, že se nikdy nebudou přizpůsobovat jiným.

V období kolem roku 1960 žilo v Evropě 4 až 6 milionů muslimů a ze 120 obyvatel byl jeden muslim. Teď již žije v EU oficiálně 52 milionů (podle statistik EU) a 10 až 15 milionů bez statusu. To znamená, že z osmi obyvatel EU je jeden muslim. V roce 2050 až 2060 bude podle statistik v EU žít kolem 100 milionů muslimů. Podle statistik OSN bude mít EU po roce 2500 přes 1 miliardu obyvatel, ale z dnešních 500 až 550 milionů křesťanů zůstane jen 100 až 120 milionů kvůli nízké porodnosti. Pokud EU přijme Turecko, bude najednou jeden ze čtyř obyvatelú muslim. V Belgii, Holandsku a Bulharsku je dnes 20 až 25 procent obyvatel muslimů a 50 procent narozených dětí jsou muslimové.

Pokud zůstane porodnost v EU stejná (průměrně 1,5 dítěte u nemuslimských žen a 4-4,5 dítěte u muslimských žen), můžeme čekat, že bude Evropa v blízké budoucnosti muslimskou zemí. Na Eiffelově věži bude vlát islámská vlajka a na Sorbonně nebo v Cambridgi se bude vyučovat v arabštině.

Evropu čeká velmi složitá situace. Měla by, zaprvé, veškerou svou snahu směřovat ke zvýšení porodnosti. Zadruhé, deportovat všechny muslimy zpět do jejich zemí, nebo je přinutit, aby přijali evropskou kulturu, školu a křesťanství. V opačném případě si myslím, že třetí světová válka začne do 50 let a bude mnohem horší než ta předchozí. Evropa se stane muslimskou zemí a křesťané zůstanou v historii jako ztracená civilizace. Potomci původních Evropanů se budou za své předky stydět. Zatím není pozdě, myslete na to.

Jak se díváte na roli USA na Blízkém východě? Kritici říkají, že rozvrátily fungující státy a kvůli nim narostl islamismus. Také prý zapříčinily krizi…

Přesně tak. Libye, Egypt, Sýrie, Irák – za všechno nesou vinu Američané. USA mají 35 až 40 procent celosvětového kapitálu, z toho je půlka v rukou Židů. Proto je Amerika pod vlivem Židů a trvalým spojencem Izraele. Za dnešní krizí na Blízkém východě, která podle mě vyhovuje i muslimům (IS), stojí Izrael. Před 10 lety řekl kyrgyzský prezident: „Vážení Američané a Evropané, nediktujte nám, jak máme tančit v našem domě. Dejte nám pokoj.“

Co si myslíte o boji Ruska proti Islámskému státu v Sýrii? A co si myslíte o Rusku obecně? Hovoří se o tom, že je zde nová studená válka mezi Západem a Ruskem. Mělo by být Rusko naším spojencem?

Sýrie je tradičním spojencem Ruska už 50 let. Kdyby nebylo Ruska, byla by už dnes Sýrie v rukou IS. A nejenom Sýrie, ale možná i Irák. Role Ruska je veliká. Studená válka není mezi Evropou a Ruskem, ale pouze mezi USA a Ruskem. USA vidí ve světě Rusko jako nejsilnějšího potenciálního soupeře, který může zhatit jejich plány. Proto jej chtějí za každou cenu zničit a Evropu ke svým plánům využívají. Evropa by měla udržovat dobré vztahy s Ruskem a může být silným spojencem proti Islámskému státu, a to nepočítám ekonomické výhody.

Můžete jen velmi stručně připomenout, co byla arménská genocida ze strany Turků? Co říkáte tomu, že Angela Merkelová je velmi vstřícná Turecku, stejně jako USA, ačkoli Turecko neuznalo a nikdy se neomluvilo za genocidu Arménů?

Ve druhé polovině 19. století začala národně-osvobozenecká válka proti Turkům. Bulharsko, Řecko a tak dále dostaly nezávislost. Nezávislost Arménů by pro Turecko znamenala ztrátu 250.000 km2 území a začalo genocidu. Křesťanská Arménie bránila tureckým plánům spojit se s Ázerbájdžánem. Proto začali Turci soustavně likvidovat Armény. Zlikvidovali 65 procent populace Arménů, zbytek utekl do Ameriky a Evropy. Turecko a USA mají podobné plány proti Rusku, a proto spolu udržují dobré vztahy a Angela Merkelová je pod vlivem USA. Je takové staré přísloví: „Nepřítel mého nepřítele je můj přítel.“ To velmi vyhovuje Turkům i USA.

Je důvodem pro odchod Velké Británie z EU špatná migrační politika Bruselu? Na druhé straně, proč zrovna Británie?

USA jsou bývalou britskou kolonií. Většina původních evropských obyvatel USA má britské kořeny. Proto je Británie pod silným vlivem USA. A i USA mají zájem na slabé Evropě. Před 7 až 8 lety se američtí ekonomové snažili oslabit euro a posílit dolar, aby byl jedinou celosvětovou měnou. Poslední roky sílící euro ohrožuje americkou ekonomiku a oslabuje dolar.

Ašot Arakeljan se narodil v Arménii. Vzhledem k tomu, že všichni Arméni jsou pokřtění, vyznává také on náboženství křesťanské gregoriánské. Ašot Arakeljan je čestným členem katedry historie Arménie Jerevanského pedagogického institutu, členem Unie výtvarných umělců v ČR, Arménii i Náhorním Karabachu. V roce 1972 vystudoval Fakultu historie Pedagogického institutu v Jerevanu, kde po ukončení studia působil jako vedoucí kabinetu a profesor historie Arménie. Na témže institutu vystudoval i moderní malbu. Každoročně se zúčastňuje mnoha kolektivních výstav jak u nás, tak v Německu, Itálii, Rusku, v Arménii a na Slovensku. S manželkou a dcerou žije na Slovácku v Horním Němčí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…