Česká televize lže, zamlčuje a manipuluje. Nám i Američanům vládnou globalisté placení velkými penězi mezinárodních oligarchů, říká konzervativní spisovatel

13.12.2016 16:15

ROZHOVOR Konzervativní myslitel a spisovatel Vlastimil Podracký říká, že vývoj Evropy k nacionalismu a separatismu národů je více než zřejmý. Jeho příčinou je selhání politiky globalismu, které už mají občané dost a snaží se to řešit izolací od EU. Pokud se Brusel nevzdá globalistické politiky, dříve či později zanikne. Nám i Američanům vládnou globalisté placení velkými penězi mezinárodních oligarchů. Ti se snaží realitu deformovat a k tomu potřebují sdělovací prostředky.

Česká televize lže, zamlčuje a manipuluje. Nám i Američanům vládnou globalisté placení velkými penězi mezinárodních oligarchů, říká konzervativní spisovatel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Nový prezident USA Donald Trump pozval prezidenta Miloše Zemana na návštěvu Bílého domu, která se má uskutečnit na konci dubna. Trump přijal i pozvání do České republiky. Prezidentu Zemanovi bylo vyčítáno, že narušuje naše vztahy se Západem, s USA, a jeho kritici říkali, že se nikdy nepodívá do Bílého domu... Tak jak to tedy je?

Prezident Zeman musel v prezidentské kampani jistě držet palce Trumpovi a předvolební podporu vedl podle svého přesvědčení. Nevím ovšem, jestli si budou úplně rozumět, ale jistě k sobě mají blíže, než by to bylo s Obamou. Určitý realismus a konzervatismus je bude sbližovat. Jinak je to velice dobře i pro náš stát.

Miloši Zemanovi poklesla v polovině listopadu důvěra o osm procentních bodů, má o procento víc odpůrců než příznivců. Je to kauzou Brady, způsobem informování v médiích, jinými kroky prezidenta, nebo jen únavou ze Zemana? Naposledy zvedla Zemanovi důvěru migrační krize. Podaří se mu získat podporu zpět?

Prezident a jeho kancelář se chovali v poslední době opravdu jako slon v porcelánu. Samé nepřesnosti a formální selhání. Na takové štvaní, jak proti němu dělali jeho oponenti v případě kauzy Brady, je veřejnost zvyklá a neúčinkuje na ni. Spíše si myslím, že je tu nesplněné očekávání ohledně Číny. Číňané místo toho, aby zde zřizovali nové podniky, kupují staré, vývoz našich zemědělských výrobků také zatím nefunguje, prostě není to chování, které si občané vysnili.

A jak v tomto směru hodnotit aféru s Jindřichem Forejtem? Co prezidentovi prospívá, co mu to kazí?

Co Forejt provedl, není jasné. Mohl mít vinu na problému Brady, ale jinak nevidím zase jednoznačně jeho selhání. Drobná selhání jsou spíše sympatická, jsou lidská a lidé vnímají, že prezident je jako oni. Pokud je to ovšem něco důležitého, potom mu to neprospívá.

Hlavní česká média včetně České televize útočí na Miloše Zemana a obviňují alternativní média z manipulací a podpory ruské propagandy, o čemž hovoří hlavně Jakub Janda... Má ČT, Janda a spol. pravdu? Co tomu říkáte?

To je spor mezi aktéry informační války proti Rusku a mezi příznivci otevřených informací. Informační válka znamená lhaní, zamlčování a manipulace. To dělá ČT a ostatní „válečníci“. Miloš Zeman už vloni 17. listopadu podpořil svým vystoupením na Albertově Blok proti islámu ne proto, že by s ním souhlasil, ale proto, aby naznačil, že i takové hnutí má v naší republice svobodu vyjadřování. Aktéři informační války proti Rusku, jejichž úspěch je velmi mařen právě prezidentem a alternativními médii, se snaží v rámci své kampaně opět lhát. Nezávislá média a pravdivě se vyjadřujícího prezidenta osočují z ruské propagandy. To neznamená, že by neexistovaly proruské weby a lhaní též z druhé strany, ale má to velmi mizivý rozsah a s nezávislými médii a prezidentem to nemá spojitost. Aktéři informační války prostě nechtějí, aby jim někdo jejich lži rozkrýval. To by ovšem museli zavést cenzuru, o které možná uvažují.

Andrej Babiš se příliš nepouští do kritiky Zemana, rostou mu preference, ČSSD zaostává. Řítí se skutečně na českou scénu tandem Zeman–Babiš? Jak je to na přelomu příštího roku pravděpodobné, oni dva jako premiér či prezident? Zeman Babiše u příležitosti projednání státního rozpočtu vychválil, podle některých mu ,,políbil prsten“... Co Starostové, když například o Gazdíkovi se začíná psát jako o novém Josefu Luxovi? Může naplnit ty naděje?

Na Babišově kariéře se bude chtít určitě přiživit kdekdo. Jak se vyvine Gazdík, nevím, zatím je to v začátcích. Že by chtěli lidovci do vlády s Babišem, je nepochybné. 

Ministerstvo školství chce vést děti k úctě k multikulturalismu, homosexualitě a podobně. Pod hlavičkou výchovy k demokracii. Patří tento typ „občanské výchovy“ do škol? Jak učit děti o politice, například o minulém režimu, o současné mezinárodní politice... aby se školy nestaly místem vymývání mozků, ale přitom děti byly poučeny?

Ideologie by se neměly vyučovat. Ústava s Listinou lidských práv ano. Nezatěžoval bych děti texty. Hlavní myšlenka by měla být láska k rodičům, ke své obci a k vlasti. Měla by se učit též občanská sounáležitost, tedy myšlenka společných zájmů a společného národního osudu. Důležitá je svoboda a pravda. To platí také ohledně historie, která nesmí být poplatná nějakým ideologickým zájmům.

Česko zasáhla debata o skupině Ortel. Patrik Banga protestoval, chodily mu sprosté nadávky, byly odhaleny jeho rané sprosté písňové texty; v předsálí koncertu Ortelu se hajlovalo, Tomáš Ortel sám neonacismus odmítl; Lucie Bílá dostala od hlavního proudu čočku... Co soudíte o celé „aféře“?

Je to okrajový spor mladých horkokrevných hochů. Nezapomeňme, že mladí lidé se chtějí zviditelňovat a prosazovat se. Nejlepší by byl přímý rozhovor s nimi na ČT, kde by byli fundovaní historici a dokázali s nimi diskutovat a tím také ukázat veřejnosti, co to byl nacismus. To ovšem hlavní média neudělají, protože „hoši“ by tam odkryli pravdu ohledně naší společnosti. Jinak je pochopitelné, že projevy nacismu budou pokračovat především jako protest proti multikulturalismu, zvýhodňování menšin a politické korektnosti. Nebýt těchto neomarxistických nesmyslů, nikdo by si dnes na nějaké nacistické symboly nebo chování vůbec nevzpomněl.

Norbert Hofer nezvítězil v rakouských prezidentských volbách. Kde je příčina? Například Trumpovi blízký Breitbart psal o tom, že Hofera poškodilo, že na závěr kampaně vyměkl, protože původně sliboval Rakušanům referendum o členství v EU, ale pak otočil a řekl, že EU má jeho podporu... Je dobře nebo špatně, že nevyhrál? A je to těžký úder takzvaným populistům, či jen malá dílčí porážka?

Hofer neměl dostatek příznivců už na začátku kampaně. Hlasů mu ubrala skutečnost, že problémy s migranty utichly a následky migrační vlny se nějak výrazně neprojevují. Proto také začal couvat ze svého ostrého kurzu. Pokud se někdo dostane do situace, že přestává být konzistentní, potom asi ztrácí hlasy. Vývoj Evropy k nacionalismu a separatismu národů je více než zřejmý. Jeho příčinou je selhání politiky globalismu, které už mají občané dost a snaží se to řešit izolací od EU. Pokud se Brusel nevzdá globalistické politiky, dříve či později zanikne. Musí najít jen přiměřenou míru integrace.

Italové odmítli v referendu revizi ústavy a premiér Renzi podá demisi. Ví se o tom, že italský bankovní systém je v hlubokých problémech. Jaký bude mít tato věc dopad? Itálie je velká ekonomika. Může to výrazně ohrozit eurozónu? Může případná aktivace eurovalu, tedy aby na italské banky přispávaly státy eurozóny ze svých rozpočtů, vyvolat další pnutí?

Eurozóna je naprosto vadný projekt a je celkem zbytečné se vyjadřovat k podrobnostem jejího úpadku. To už predikoval prezident Václav Klaus. Evropa nemá jednotnou národní identitu a nemůže být centralizovaným superstrátem, a proto také nemůže mít jednotnou měnu. Vezměme si příklad Řecka: německé banky zakoupily řecké dluhopisy a vydělávaly na velkých úrocích. Když se ukázala nesplatitelnost dluhů, převedly je na evropskou banku a ta je odepsala. Takže Němci vydělali a celá Evropa zaplatila jejich špatné rozhodnutí, které ovšem pro ně špatné nebylo. To je příklad německé hegemonie, nikomu jinému by to neprošlo. Představte si, normální banka, když uzavře špatné úvěry, tak je při bankrotu musí odepsat ona. Nikoliv ovšem německá banka v případě Řecka, za tu to zaplatí celá Evropa. Nedivme se brexitu.

Analytik Mark Galeotti nyní říká, že Putin proti nám vede válku, která se nevede vojensky, nýbrž propagandisticky, informačně a pomocí špionů, aby demoralizoval a destabilizoval Západ. Co o tom soudíte?

To je lež nikoliv proto, že by Putin žádnou informační válku nevedl, ale proto, že význam této války je zanedbatelný, když nejsou lidé naladěni takové propagandě věřit. Když měl kdysi Sovětský svaz v každé zemi komunistické příznivce nespokojené s vlastní vládou, měla sovětská propaganda velké množství posluchačů a mohla ledasco ovlivňovat. Dnešní Rusko hájí jen samo sebe, neřeší problémy jiných zemí, už vůbec ne naše. Proč by je naši lidé měli poslouchat? Pokud máme svoje problémy, musíme je řešit bez ohledu na to, co Rusové dělají. Jak může někdo proboha někoho demoralizovat pouhými řečmi! Pokud demoralizace existuje, není působením ruské propagandy, ale je to náš problém, který musíme řešit. Cizí propaganda vždy byla a bude, není jen ruská. Ve svobodné společnosti ji odstranit nelze.

Brian Whitmore zase napsal, jak se za pár let může vše změnit. V prosinci 2013 byly „evropské hodnoty“ na postupu na Ukrajině, v Gruzii a v Moldavsku. Nyní jsou na ústupu v samotné Evropské unii. Jen pár let nás dělí od povzbudivého euromajdanu na Ukrajině po brexit, Trumpa či vzestup Le Penové... Britské listy mají titulek o konzervativní kontrarevoluci v Evropě. Příchází opravdu „konzervativní kontrarevoluce“? Převezmou lidé typu Le Penové, Wilderse, Hofera a podobně moc? A jaký by to mělo dopad na existenci EU a vztahy Evropy s Ruskem?

Původní evropské hodnoty jsou deformovány neomarxistickými nesmysly, jako je multikulturalismus a humanrightismus. Východní země ovšem vidí spíše evropské dotace a velkou životní úroveň v Evropě, která je pro ně vzorem. Ostatní záležitosti nejsou pro ně podstatné, pokud jim vůbec rozumí. Zatímco občané evropských států žijí v jiném paradigmatu a mají jiné problémy. Spíše se jedná o dva vývojové okruhy: Ukrajina, Moldávie a Gruzie jsou pod vlivem Ruska, ostatní jmenované evropské země dělají opravdu „konzervativní revoluci“, která je vlastně vzpourou proti deformovaným evropským hodnotám.

Donald Trump řekl na setkání s vojáky ve Fort Bragg , že zahraniční politika USA se bude vyhýbat intervencím, soustředí se pouze na porážku Islámského státu a peníze místo na zbrojení bude vydávat na americkou administrativu. Lze tedy očekávat spolupráci USA s Ruskem v Sýrii a uklidnění vzájemných vztahů?

Stahování amerických vojsk ze světa už začal Barack Obama a je na pořadu dne každé americké vlády bez ohledu na barvu. Je to realita Ameriky, kterou nejde obejít. Americký kontinent má obrovské vnitřní problémy. Číňané nejprve dodali do USA levné výrobky a zničili americký průmysl, potom začali kupovat americké podniky a zisky odvádět domů. Dělají sice totéž, co Američané vždy dělali ve světě, ale Trump dobře ví, že to je pro USA cesta do koloniální závislosti. Navíc Obama už obnovil vlastní americkou těžbu nafty a plynu, proto nepotřebuje vojska na Blízkém východě. To ovšem znamená, že končí „americký mír“, který jistil zisky a volný obchod. Dnes už těch zisků, třeba v Africe, mají Číňané více než USA, proč by to tedy Amíci jistili? Co z toho mají? Potřebují jenom základny na vlastní obranu proti raketám.

O čem podle vás svědčí snaha odpůrců Trumpa přepočítávat hlasy a vyvíjet tlak na volitele, aby pro Trumpa nehlasovali? Hovoří se o tom, že za těmito věcmi stojí miliardář George Soros...

Pozadí této akce neznám, dá se to ovšem předpokládat.

Kde je příčina toho, že američtí občané v tak velkém měřítku nevěří hlavním médiím? Je to dobře, nebo špatně? Je to ohrožení demokracie?

Američané jsou na tom stejně jako my. Mají stejné problémy. Vládnou jim globalisté placení velkými penězi mezinárodních oligarchů. Ti se snaží realitu deformovat a k tomu potřebují sdělovací prostředky. Orgány zvolené lidem nemají na sdělovací prostředky vliv, obvykle s občany komunikují nějak mimo a mají odlišné názory.

Stále se objevují zprávy o zvěrstvech, které páchají uprchlíci, migranti – vraždy, znásilnění, napadání. Ze severní Afriky se stále valí příval dalších migrantů. Erdogan vyhrožuje Evropě spuštěním další migrační vlny. Posunula se EU a Evropa vůbec někam v řešení migrační krize? Jak dlouho máme dávat šanci EU? Udělá EU vůbec něco? Co bychom měli dělat, když EU nekoná a nebude konat? Neměli bychom situaci řešit jako samostatné státy bez EU?

Otázka separace je velmi ožahavá, dobře víme, že sami toho moc nenaděláme. Ale Evropa by měla mít právě tento účel – bránit svoje hranice. Já bych se snažil konat v rámci nějakého svazku států. Je otázka jakých.

Na Ukrajině se mluví o obrovské korupci a rozpadu státu. Není to pro nás další velké nebezpečí? Z hlediska případných občanských nepokojů, vlny emigrace a tak dále? Jak se na to připravit?

Nevidím situaci tak nebezpečnou. Ukrajinci už několikrát dokázali odejít na venkov a tam se nějak obživit. K nám jezdí jen, aby si vydělali nějaké peníze nad tuto prostou obživu. V Rusku jich pracují dva miliony, v nejhorším pojedou i tam. Mám vůbec obavu, aby při našich nízkých platech sem ještě někteří přijeli. To nelze očekávat od Arabů, kteří pochází obvykle z měst a manuálně pracovat nebudou.

Ing. Vlastimil Podracký (* 5. září 1940 Praha) je český spisovatel, konzervativní myslitel a publicista. Je synem československého legionáře, který byl komunistickým režimem odsouzen v roce 1949 na 23 let vězení a v roce 1960 omilostněn. Podracký v šedesátých letech vystudoval dálkově obor měřicí technika na VUT v Brně. V roce 1968 a od roku 1990 byl členem Klubu angažovaných nestraníků, v roce 2005 se stal členem Konzervativní strany a později i členem jejího předsednictva. Napsal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh antikomunistického disidenta Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Nyní mu vychází kniha Návrat k domovu – řešení pro Evropu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…