Co včera nesmělo zaznít: Přinášíme hodně drsný protiuprchlický projev poslance, kterému zabránili mluvit ve Sněmovně

14.09.2016 10:07

ROZHOVOR Poslanec Zdeněk Soukup z ANO, který je zakladatelem Platformy zákonodárců na obranu evropské kultury a jejího dědictví, byl navrhovatelem zařazení bodu „Informace premiéra o skutečném postoji k migrační krizi a k dohodě EU s Tureckem“ do programu Poslanecké sněmovny. Přesto však v rozpravě nemohl promluvit. V rozhovoru vysvětluje, co se stalo, a redakci poskytl projev, který nemohl ve Sněmovně zaznít.

Co včera nesmělo zaznít: Přinášíme hodně drsný protiuprchlický projev poslance, kterému zabránili mluvit ve Sněmovně
Foto: Hans Štembera
Popisek: První poprázdninová schůze sněmovny. Andrej Babiš se obhajoval za své výroky o táboře v Letech

Projednávání bodu s názvem Informace premiéra o skutečném postoji k migrační krizi a k dohodě EU s Tureckem jste prosadil vy. Ve víc než dvouhodinové rozpravě jste se jako navrhovatel nedostal ke slovu. Další den neprošlo pokračování rozpravy. Překvapil vás tedy průběh rozpravy?

Překvapil. S takovou neomaleností jsem se snad ještě nesetkal. Když mě a pana Sobotku předsedající schůze vyzvala, abychom se dohodli, kdo promluví jako první, stoupnul si premiér k řečnickému pultíku a spustil se proud jeho pověstné výmluvnosti. Pohříchu setrval u tradice mluvit dlouho a neříci nic nového. Potom přišla na řadu tak zvaná přednostní práva. Mají je předsedové stran, předsedové stranických klubů, ministři a funkcionáři Sněmovny. Také toho k věci moc neřekli. Chvílemi to vypadalo jako všeobecná a předem domluvená obstrukce všech parlamentních stran na vrub ANO. Lídři statečně předváděli to, za co v souvislosti se zařazením mimořádného bodu kritizovali mě i ANO. Že prý je to populistické gesto, že je to zneužití ve volební kampani. Doslova nás převálcovali.

Anketa

Myslíte, že se Hillary Clintonová stane prezidentkou USA?

7%
93%
hlasovalo: 6382 lidí

A nebyl to tady z vaší strany populismus před volbami?

Jaký populismus od těžko zvolitelné „dvanáctky“ na krajské kandidátce, který svoje zařazení na ni vnímá spíš jako podporu lídra? K prosazení jednání o migraci mě vedly dva důvody. Předně rozpor v rétorice a skutečných činech pana premiéra. Kudy chodí, tudy tvrdí, že odmítá kvóty a nelegální migranty. Ve skutečnosti je ovšem akceptuje. Druhý důvod – načasování na blížící se summit EU v Bratislavě.

A to vám nepomohli kolegové z klubu ANO?

Bohuslav Chalupa, Karel Rais, Jana Lorencová a Ladislav Okleštěk zůstali společně se mnou mezi řádně přihlášenými do rozpravy, na které se nedostalo. Nepatří mezi funkcionáře. Síla a zneužití přednostních práv opět sehrálo roli instrumentu, který nesvědčí demokracii. Na to ostatně ANO poukazuje od svého nástupu do Sněmovny. Několikrát jsme se pokusili o změnu jednacího řádu se záměrem rozumně omezit přednostní práva. Tradiční politické strany – bez ohledu, zda jsou v koalici anebo v opozici – se tohoto instrumentu drží zuby nehty.

Co budete dělat?

Pokusím se využít možnosti, které dávají interpelace. Do konce svého volebního mandátu se pokusím prosadit některé novely anebo zákony proti latentní islamizaci. Těsně po krajských volbách vložím do parlamentního systému návrh novely zákona o církvích. Ta má za cíl dostat pod státní kontrolu kazatele a propagátory jiných než křesťanských náboženství. Jako Platforma zákonodárců na obranu evropské kultury budeme pokračovat v edukační činnosti. Na 4. října máme připravenu konferenci na téma možnosti integrace migrantů. Přednášející budou lidé se zkušenostmi v SRN, Velké Británii anebo Švédsku. Včera jsme za přispění sponzora rozdali mezi všechny poslance a senátory velmi poučnou knihu od Benjamina Kurase Poslední šance civilizace. Snad to některé lidi probudí.

A co jste chtěl v rozpravě, ve které se na vás nedostalo, vlastně říct?

To vám dávám k dispozici, ať si to vaši čtenáři přečtou, když budou chtít.

 

Projev poslance Zdeňka Soukupa, který v Poslanecké sněmovně nemohl zaznít

Vážené dámy a pánové,

premiér Sobotka i někteří ministři neustále opakují, že migranti u nás v České republice nejsou a nebudou; že Česká republika nepřijme kvóty. Zároveň vláda projednává materiál, podle kterého v letech 2017 až 2019 počítá s přijetím až 6000 migrantů. To jsou publikovaná fakta. O jaké migranty se jedná? Budou to Syřané jako oněch osm, které jsme přijali nedávno? Nebo sem přijedou migranti na základě dohody s Tureckem? K té přece premiér připojil svůj podpis. Budou podle vnucených kvót, anebo je přijmeme dobrovolně? Já myslím, že je to prašť jako uhoď.

Vypadá to jako rozpor slov a činů!!!

Vláda se opírá o fakt, že Česká republika není pro migranty z ekonomického hlediska příliš přitažlivá. Je to spíš zbožné přání. Myslím, že krátkozraké. Evropská komise se netají záměrem prosadit jednotnou azylovou politiku. Ještě větší problém je pro nás její plán na sjednocení sociální politiky vůči migrantům. To znamená, že jim budou na celém území Unie vypláceny dávky ve stejné výši.

V tu chvíli se stane Česko, kde se žije relativně levně, pro migranty zemí zaslíbenou.

Optimisté tvrdí, že prosazení takového principu je nesmysl. Kolik takových nesmyslů jsme už ale ze strany Bruselu museli spolknout?

Je tu ještě i další, pesimistický argument. Migrantů, kteří se z nejrůznějších příčin dávají do pohybu, je tolik, že jim v tradičních cílových destinacích, jako jsou Německo, Francie, Švédsko anebo Belgie, začíná být těsno. Pár čísel:

  • Muslimů na celém světě nejsou 1,2 miliardy, jak uvádějí optimisté. Nejsou jich ani 1,6 miliardy, jak uvádějí nezasvěcení pesimisté. Jsou jich přes 2 miliardy – přesně 2 150 000 000. Už v roce 2014 to uvedl prestižní Carnegie Endowment for International Peace.

  • Tento počet stoupá ročně o 1,84 procenta, tedy o 37 milionů lidí každý rok, což je přírůstek zhruba 100 000 denně. Tento obrovský přírůstek vzniká převážně v zemích, které nedokáží zajistit svým obyvatelům obživu. Tito lidé budou chtít do Evropy.

Nezávislý Pew Research Center už v roce 2012 odhadoval, že 15–20 procent muslimů, potenciálních migrantů, jsou sympatizanti tehdejší Al-Káidy, dnešního Islámského státu. Každopádně jsou to lidé, kteří se nepřicházejí integrovat s evropskou kulturou, s naším hodnotovým systémem, s naším způsobem života.

Podívejme se na další fakta:

Německo

  • Na začátku roku 2015 žilo u našich sousedů 5 milionů muslimů. K nim do konce roku přibylo 1,2 milionu migrantů.

  • Navíc oficiální zdroje uvádějí, že německým úřadům zmizelo z dohledu 130 000 registrovaných migrantů. Kde jsou?

  • Nebudu popisovat jednotlivé excesy jako silvestrovská noc v Kolíně nad Rýnem – jsou obecně známé. Uvedu pár čísel z publikovaných policejních zdrojů. V roce 2015 zaznamenaly německé úřady 208 000 trestných činů spáchaných migranty, z toho 1700 sexuálních deliktů a 460 dokonaných znásilnění.

  • Die Welt cituje bezpečnostní složky SRN – „Integrace statisíců ilegálních migrantů je nemožná. Importujeme islámský extremismus, arabský antisemitismus, etnické konflikty jiných národů…“

  • Institut ekonomického výzkumu v Kolíně nad Rýnem uvedl, že výdaje na migrační krizi dosáhly v roce 2015 v Německu 22 miliard eur. Letos se předpokládá 27 miliard… Některé zdroje uvádí číslo 45 miliard.

 

Řekněte – to chceme? Může si to Česká republika dovolit?

 

Velká Británie

  • Muslimské komunity tam sdružují 3,5 milionů lidí. Je to pět a půl procenta populace. Schází se v 1900 mešitách.

  • K tomu jedna zajímavá informace – Britský statistický úřad zjistil zajímavou nesrovnalost. V roce 2015 vládní úřady uvádějí přírůstek asi 257 000 migrantů. Státní pojišťovna vydala 630 000 imigrantských registrací…

  • O čem to svědčí? Británie má zřejmě co do činění s mnohem silnější nelegální migrací, než oficiálně uvádí. A k tomu:

  • Studie, kterou si nechala vypracovat Sněmovna lordů říká, že je v zemi 85 šariátských soudů

  • Deník The Times referuje, že britské bezpečnostní služby sledují 3000 rodilých muslimů, kteří plánují v zemi teroristické útoky.

Francie

  • 7 milionů muslimů, to představuje 11 procent populace

  • 750 no go zón + dalších 1400 čtvrtí, tak zvaných „teritorií ztracených pro republiku“

  • Nebudu v případě Francie uvádět další údaje, které svědčí o naprostém selhání jakýchkoliv integračních snah. Snad jenom to, že se vláda probouzí. Zakázala třeba financování mešit ze zahraničí, hlavně z Kataru a Saúdské Arábie. Není pozdě?

 

A ještě letem světem, lépe řečeno Evropou.

Norské království

  • Norská policie v televizi zveřejnila znepokojivá fakta. Za poslední tři roky byla všechna znásilnění na území Oslo spáchána migranty

Švédsko

  • Report Ann-Christian Hjelm z Karlstad university už v roce 2006 uvádí, že 85 procent násilníků ve Švédsku se narodilo v cizině, anebo to byly jejich děti.

 

Dánsko

  • Po pěti letech pobytu pracuje jenom 20 procent migrantů a 5 procent migrantek. Ostatní jsou na sociálních dávkách. To je ostatně poznatek z celé Evropy.

 

Opět se ptám – chceme něco takového v České republice? Chceme to v Evropě?

 

Dámy a pánové,

Imigrační vlna, loni a letos je jen špičkou ledovce. Podíváte-li se na Sýrii, Irák, Pákistán, v těchto zemích je v pohybu na 60 milionů lidí. Je to vnitřní migrace, která může velmi snadno nastoupit cestu do Evropy. Jsou to lidé, vykořenění z domovů, kteří hledají řešení své životní situace. Nechtějí měnit své zvyky, svou víru, svůj způsob života, nechtějí se učit jiný jazyk a jinou práci.

Zároveň všichni víme, že během krátké doby postihnou extrémní sucha celou oblast Blízkého a Středního východu i Afriky a do pohybu se dá dalších podle odhadů asi 100 milionů lidí.

A ještě jedno srovnání: Frontext, tedy evropský projekt ochrany hranic, stojí ročně 137 mil. eur. Spojené státy americké vynakládají na ochranu svých hranic 30 miliard dolarů, tedy 20krát víc! Pak mohou dělat nějakou imigrační politiku. Nebudu teď komentovat, jakou politiku dělají, ale své hranice chrání. Evropa nechrání své hranice, nehledá řešení v zemích, kde problém vzniká. Místo toho rozepisuje kvóty a říká „wir schaffen es“.

Příklad vyspělých evropských zemí ukazuje, kam vede politika ústupků pronikajícímu islamismu. Já bych to přirovnal k appeasementu před 2. světovou válkou.

Připomenu výrok na adresu některých tehdejších politiků, který pronesl Winston Churchill: „Jsou to ti, kteří házejí krokodýlům přátele v naději, že budou sežráni jako poslední.“

To říkám na adresu těch, kteří bagatelizují nebezpečí plynoucí z migrace a nám, kteří na ně poukazujeme, dávají nálepky islamofobů a populistů. A neustále nás obviňují ze šíření paniky. Ano, právě vám říkám: Probuďte se!!! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…