Ivan Vyskočil: On mluvil hanlivě o premiérovi? Vždyť to nejde jinak. Už si z nás dělají srandu

17.12.2023 10:05 | Komentář

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Případ tak průhledně politický. Tady dostává svoboda a demokracie kopanec přímo do holeně,“ říká k odvolání děkana VŠE Ševčíka herec a člen Klubu 2019 Ivan Vyskočil. A klade otazník: „Kde je teď Milion chvilek?“ Přidává i případ učitelky Bednářové. „Do škol smí chodit různé neziskovky, které dětem blbnou hlavy se svými LGBT názory a s nápady na změnu pohlaví. Ale nesmí tam udělat přednášku profesor Petr Drulák?“ žasne dál. Zmiňuje kauzu pěvkyně Nětrebko. Připomíná předvolební billboardy nynějšího premiéra a sliby ohledně „změny“. „Změna to je! Vyšší daně, inflace, drahé energie, drahé a stále zdražované potraviny, služby a vše. Stále více lidí upadá do chudoby…“ hořce konstatuje herec.

Ivan Vyskočil: On mluvil hanlivě o premiérovi? Vždyť to nejde jinak. Už si z nás dělají srandu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec Ivan Vyskočil

„Vážení a milí moji čtenáři, nejsem takový sadista, abych vás před Vánocemi zahlcoval dlouhým čtením o něčem, co už všichni víme a čeho už máme plné zuby. Někteří už dlouho, jako třeba já, jiní pomaleji, otevírají oči a říkají si, že takto jsme si to nepředstavovali a tohle jsme přece nechtěli. A tak to vezmu jen tak telegraficky,“ říká na úvod Nedělního rána Ivan Vyskočil a jde na to.

Kde jsou Miliony chvilek? Ševčík? Případ průhledně politický….

Anketa

Považujete Tomáše Halíka za morální autoritu?

hlasovalo: 39912 lidí
„Co považuji za úplně nejhorší v naší současné zemi, je a bohužel už zcela nepokrytě, používání dvojího metru. Co už všechno nám ten Nutella-Fialenko nalhal, aniž by se začervenal. Jak vůbec může ten člověk spát. Kdyby čtvrtinu z toho udělal Babiš, to by bylo pozdvižení. To by zase aktivisti malovali kříže na dlažbu a svolávali na Letnou. Kde je teď slavný spolek Milion chvilek?“ klade otázku Ivan Vyskočil. A hned si sám odpovídá. „Seděj doma a nedělají nic. To jen dokazuje to, že pokud nejsou objednaný, tak tu prdel nezvednou. Zvedali se a demonstrovali, samozřejmě jen na něčí popud. Tím jen dokazují to, co jsme všichni cítili a věděli, že jsou pouze účelově nasazení slouhové. A samozřejmě, že ani kuře zadarmo nehrabe,“ pokyvuje a vypočítává.

„A hned první příklad. Před pár dny byl zbaven funkce děkana VŠE vynikající ekonom profesor Ševčík. Případ tak průhledně politický. Záměr dát výstrahu všem, kdo by si mysleli, že můžou svobodně vyjadřovat svůj názor, z toho čouhá jak péro z gauče. Jeden z argumentů onoho vyhazovu byl i ten, že se hanlivě vyjádřil o panu premiérovi. (Mimochodem, copak se lze o tomto arogantním lháři a ničiteli ČR vyjadřovat jinak než hanlivě?) Četl jsem tolik hanlivých a nehezkých vyjádření třeba o panu prezidentu Zemanovi, že by jejich autoři, dle tohoto metru, museli být veřejně popraveni na Staroměstském náměstí. Ale nebylo tomu tak,“ upozorňuje herec.

A znovu vztyčuje otazník. „Tak co – Michprdi? V tomto případě nebudete demonstrovat za svobodu slova a přesvědčení? Toto není ohrožení demokracie?? Tady dostává svoboda a demokracie kopanec přímo do holeně a „Milióni“ – nic. Hlavně, že výborného ekonoma vyhodíme, ale zato si necháme tu ‚mladou a hezkou‘ a úplně prázdnou Nerudovou. A ještě ke všemu zapletenou do skandálu s prodeji vysokoškolských titulů!“ žasne a pokračuje.

„Případ učitelky Bednářové vás také nechává klidným. Další politický proces. Jednou nahrávka u soudu nesmí sloužit jako důkaz. Jindy, když se to hodí, tak se to uzná. To si z nás pánové se spřaženou justicí, děláte srandu, anebo myslíte, že jsme tak hloupí? Mimochodem, učit žáky myslet vlastní hlavou, to není popírání genocidy,“ vzkazuje Ivan Vyskočila a jde dál.

Neziskovky, nápady na změnu pohlaví… ano? Ale Drulák ne?

„Do škol smí chodit různé neziskovky, které dětem blbnou hlavy se svými LGBT názory a s nápady na změnu pohlaví. Ale nesmí tam udělat přednášku pan profesor Petr Drulák. Další vyhozený z práce za nevhodný názor. Co kdyby náhodou řekl něco, co se dnes nenosí. Tak raději přednášku zakážeme. Velmi podobné tomu, jak nás ten pan Pospíšil starostlivě uchránil nákazy od zpěvu Anny Nětrebko. Je to přece Ruska! Anna Nětrebko teď otvírala operní sezónu v milánské La Scale. Asi v Itálii rozumějí hudbě, nejsou padlí na hlavu, a hlavně tam postrádají kreatury typu Pospíšil. Nikdo je před ideologickou nákazou, chudáky, neochrání,“ nešetří sarkasmem herec.

„V minulém týdnu jsme měli slavný státní pohřeb. (Zase mě nepozvali.) Pan Schwarzenberg si, myslím, na této republice nahrabal dost. Nemusel dělat zbytečné výdaje ještě po smrti. Byl sice kníže, ačkoliv šlechtické tituly zrušil už TGM, ale nebyl ani král, ani prezident, takže nevím, kdo přišel na ten nápad, že musí mít státní pohřeb. Asi někdo ze servilních vrcholných politiků z úcty, že byl takový podporovatel „balkánské řeznice“ Madly? Teď budou všichni ti šašci nahoře vyžadovat také státní pohřby? Sakra, to bude drahý!!“

Sklárna v Květné skončila. A to si premiér tahal kšandy, že nenechají nikoho padnout…

„Vedle dalších podniků, skončila práci sklárna v Květné. Hned potom, co ruční výroba skla v ČR byla uznána jako světové kulturní dědictví,“ dostává se na další neradostné téma Ivan Vyskočil.

„Na Vánoce ztratí asi 80 zaměstnanců práci. Tedy, vládo ČR? Pěkný dárek sklářům pod stromeček. A to si pan premiér tahal kšandy, že nenechají nikoho padnout. Vzpomínám, jak na každém billboardu u dálnice byly nápisy a poutače s heslem „Premiér, za kterého se nebudeme muset stydět“. To bylo samozřejmě před volbami, kde ta sešlost, co nám vládne, slibovala kde co,“ připomíná herec.

A na adresu předsedy vlády ČR si rozhodně nebere servítky. „Ale s tím studem za premiéra? Premiér Nutella, premiér, co má nejhorší hodnocení v celé Evropě. Ten úžasný premiér, co ho nechtějí přijmout ani v Africe. Ten pašák, co si navlékne na nohy jakési prezervativy až ke kolenům, aby se podíval na krávy pana Jurečky. Můžeme se sice smát, ale při pomyšlení, že nás tento člověk reprezentuje, jsem studem rudý až na zadku,“ pokyvuje smutně herec a podotýká.

„Je velmi poučné si najít, co všechno Fialenko sliboval před volbami. Všichni si to můžeme pustit na internetu, jak horoval pro tu dobrou změnu. No, tentokrát tedy nelhal. Změna to je!! A ještě bude, až se nám všem protočí panenky! Vyšší daně, inflace, drahé energie, drahé a stále zdražované potraviny služby a vše. Zdražené dálniční známky, daně z nemovitostí, a mohl bych ještě dlouho psát o všech lumpárnách, co na nás tato skvadra valí a co ještě všechno chystá.

Stále více lidí upadá do chudoby. Ministr práce Jurečka ovšem rozdává pomoc. Ale dostat se k této pomoci je pro mnoho lidí nemožné a vypadá to tak, že je to úřady záměrně ztěžováno. Dokonce to víme nejen my, co musíme stále hlouběji sahat do peněženek, ale i cizina. Českou republiku nazývají – ‚nemocným mužem Evropy‘,“ říká s hlubokým povzdechem.

„České úsloví říká, že samochvála smrdí. Pak je asi hrdinství zůstat v okolí pana premiéra při jeho projevech k nám plebejcům. Tolik chvály na to, jak dělá dobře, tento lid snad ještě neslyšel. Inu, musí se pochválit sám, když už to nikdo jiný, krom pár jeho nohsledů, nedělá. Tak, dle tohoto úsloví, to musí být kolem něho odér. To je opravdu jen pro otrlé!“

P.S. Ivana Vyskočila – Sypou perly… Paní Pekari s přehledem vede…

A ani tentokrát samozřejmě nechybí tradiční PS Ivana Vyskočila. „Budu se těšit na projevy kolem Vánoc i Nového roku. Bude mluvit pan prezident. Copak ten, nic nového neřekne, ani pan premiér se svojí samochválou. Do řady mluvčích se probojoval i Tchajwanec, aby nás oblažil svojí troškou do mlýna. Škoda že se nedostalo na paní Pekari Adamovou. Všichni tito řečníci ze sebe sypou perly, až si někdy člověk říká, že to snad není možné, že jim to nějaký zlomyslník píše naschvál. Ale paní Pekari, ta s přehledem vede. Tu nikdo nepředčí. Jistě by nás zase pobavila nějakými neotřelými myšlenkami ze svého kadlubu moudrosti. To aby se zase internet měl čím bavit,“ říká trochu škodolibě.

Na úplný závěr dodává: „A ještě z jiného soudku. Vřele všem doporučuji výbornou knížku Martina Nezvala s názvem Smát se nahlas. I při čtení jsem se smál nahlas. Dokonce i v metru. Až si mě okolní s podezřením prohlíželi. Už jen proto, že jsem koukal do knížky, a ne do mobilu, to je v metru vzácná výjimka. Dočtete se, že absurdní blbost v téhle republice kvetla už odedávna a ničila velké duchy tohoto národa, jako byl například Jaroslav Hašek. Tak – veselé svátky vám přeje Ivan Vyskočil.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Při čtení , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNechtík , 17.12.2023 11:06:42
pana Vyskočila jsem si vzpomněl na jednu paní, myslím, že majitelku koloniálu jménem Jana Filipová, která žalovala Babiše za jeho prohlášení, že účastníci demonstrací jsou placeni. Kdepak tato paní asi je? Copak jí nevadí daleko horší nadávky a titulování lidí, kterými Fiala s vládou častuje v současnosti demonstranty? Už podala žalobu? Copak se již nechce zviditelnit?

|  19 |  1

Další články z rubriky

Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

19:39 Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

Jak je to podle průzkumu se spokojeností lidí v ČR se členstvím v EU? I o tom mluví v rozhovoru euro…