Jestli tohle ti šílenci v Bruselu zakážou... Okamura počítá, na kolik nás to přijde. Hrozí krachy a bída

22.12.2021 15:35 | Rozhovor

Nechtěl to řešit Andrej Babiš a nechce to teď řešit ani Fialova vláda, říká předseda hnutí SPD Tomio Okamura ke zdražování energií, které se valí na obyčejné Čechy. „Pokud ti šílenci v Bruselu zakážou spalovací motory, znamená to, že spotřeba elektřiny vzroste o násobky, které si dnes ani nelze představit ani vypočítat,“ varuje Okamura. Do velkých problémů se prý ale řítí i zemědělství. Držte si peněženky.

Jestli tohle ti šílenci v Bruselu zakážou... Okamura počítá, na kolik nás to přijde. Hrozí krachy a bída
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Tomio Okamura v debatě na Primě

Ve sněmovně se teď hodně řešila otázka zdražování energií, ale vlastně všeho, spojená s bojem Evropské unie proti emisím CO2…

Vláda Andreje Babiše v demisi se na poslední chvíli snažila přijít s návrhy, které by zmírnily některé ekonomické dopady. Přitom právě minulé úterý hnutí ANO a ta nově nastupující vládní pětikoalice hlasovaly pro takzvanou Zelenou dohodu, stručně řečeno Zelený úděl, který právě přináší to zdražování, které dnes vidíme. A jediné hnutí SPD hlasovalo proti tomuto šílenému plánu Evropské unie, který způsobuje lidem zdražování energií a drahé složenky. Premiér Babiš Green Deal odsouhlasil v Bruselu a nová vláda demobloku Green Deal podporuje ve svém programovém prohlášení. Ani nastupující vláda Petra Fialy ani dosavadní Babišova vláda nechtějí řešit zdražování, které přitom trápí naše občany a v úterý ve Sněmovně zamítli návrh SPD s názvem “Zdražování, inflace a hrozba ekonomické krize v České republice”. A koalice demobloku nepodpořila, aby se přijala aspoň nějaká dílčí opatření. Když jsem se ve sněmovně přímo premiéra Petra Fialy ptal, jaká opatření má nová vláda připravena, odmítl mi odpovědět!

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí

Opravdu je to tak vážné?

Jen si představte, že pokud ti šílenci v Bruselu zakážou spalovací motory, znamená to, že spotřeba elektřiny vzroste o násobky, které si dnes ani nelze představit ani vypočítat. Představte si jen zasněženou a ucpanou D1 plnou elektromobilů včetně elektrických kamionů, jak hodinu stojí a topí elektřinou. Tahle kolona se po hodině už nerozjede.

Zástupci České národní banky spolu s dalšími odborníky odhadují růst inflace v lednu na 7 %. Je před námi krize v zemědělství, rostou ceny pohonných hmot, hnojiv a dalších produktů, což se odrazí v cenách a následně odbytu. Už dnes hlásí chovatelé prasat, že třetina z nich příští rok zkrachuje. Inflace samozřejmě bude drtit ty nejchudší, kteří žijí z paušálních příjmů, tedy důchodce, dále nízkopříjmové rodiny s dětmi a tak dále. Už dnes roste počet lidí, kteří kvůli zdražování nejsou schopni splácet své závazky.

Cena emisních povolenek se vyšplhala na více než 90 euro za tunu, přičemž před rokem stála 34 euro, tedy zhruba třetinu. Přitom v roce 2014 stála emisní povolenka pouhých 6 euro.

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17527 lidí

Jaké je řešení?

Říkáme už delší dobu, že je potřeba vystoupit ze systému obchodování s emisními povolenkami. Evropská unie ničí peněženky našich občanů a našich firem a uvrhuje lidi do energetické chudoby. Nastupující garnitura nové vládní pětikoalice také nemá žádné řešení, co se týče vyřešení zdražování. V koaliční smlouvě se zavázala podporovat Green Deal.

Dokonce polská vláda chystá v této věci předložit návrh na okamžité pozastavení systému Evropské unie pro obchodování s emisemi. Pokud tak Evropská unie neučiní, požádá Polsko o vystoupení ze systému. Systém obchodování EU s emisními povolenkami zásadně zdražuje ceny energií všem našim občanům. Měli bychom následovat Poláky. A hledat další spojence. Visegrád může mít jako společného spojence pro podporu jádra Francii.

Dlouhodobým řešením je pouze vystoupení z Evropské unie a budování vlastní potravinové a energetické nezávislosti a bezpečnosti. U nás vlády jdoucí na ruku globalistům úplně vykastrovaly soběstačnost našeho státu. Dle poslední zprávy Nejvyššího kontrolního úřadu jsme neměli dostatek ropných produktů a potravin. V případě nějakého vyhrocení krize není vůbec stát připraven. A blackout za současného energetického šílenství Německa je docela pravděpodobný. Každou chvíli z Bruselu přichází další a další šílenosti.

Co třeba?

Teď nově Brusel navrhuje, že každá budova, která od roku 2027 nebude mít energetický štítek alespoň na úrovni E, by podle návrhu EK nemohla být pronajata či prodána, od ledna 2033 dokonce štítek s písmenem C. Potíže tak mohou nastat zejména ve státech s velkým podílem starých domů, to může ještě více zkomplikovat v současnosti již napjatou situaci na trhu s bydlením. Přinese to další obrovské náklady a zdražování.

Evropská unie chce také zakázat topit plynem a zavést povinnou elektrickou přípojku na elektroauta u domů. Zásadním plánem je postupné ukončování vytápění budov plynem a dalšími fosilními palivy do roku 2040. Skončit mají i dotace na plynové kotle. Přísnější pravidla mají platit také pro výstavbu nových budov, které navíc nebudou moci od roku 2030 produkovat žádné emise. Plány unie obsahují též povinnou elektrickou přípojku u každého domu se třemi parkovacími místy. Tohle vše přinese další šílené zdražování.

Komise EU také předkládá iniciativu na rozšíření seznamu trestných činů EU tak, aby zahrnoval nenávistné verbální projevy a trestné činy z nenávisti. Víme, že za EU a sluníčkáři za „nenávistné projevy“ a „rasismus a xenofobii“ označují i slušnou a věcnou kritiku imigrace, genderismu či homosexualismu. Státy jako Polsko a Maďarsko, které chtějí hájit tradiční hodnoty, jsou pak unií trestány a perzekvovány. Odmítáme, aby EU zasahovala do suverenity národních států a odmítáme, aby potlačovala svobodu slova. Braňme se proti nové totalitě z Bruselu! Musíme odejít z EU, nebo nás zničí!

Prezident jmenoval do nové vlády všechny navržené kandidáty na ministry včetně kontroverzního kandidáta na ministra zahraničí Jana Lipavského...

Pan Lipavský je naprosto nekompetentní. Navíc podkopává spolupráci V4, je proti Izraeli a podporuje sudetské Němce. Na druhou stranu chápu, že prezident nechtěl, aby v současné krizové situaci zde byl ústavní spor. Ať za současné situace koalice demobloku, která má ve sněmovně většinu, převezme vládní odpovědnost a ukáže, co umí. Myslím si, že vládnutí této euroservilní vlády bude katastrofou, ale respektuji výsledek voleb. 

Nastupující vládní garnitura koalic SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů a STAN dlouhodobě prohlašuje, jak je připravena vládnout této zemi, a přitom není schopná navrhnout na pozice ministrů kvalitní a plně připravené kvalifikované kandidáty, kteří by měli okamžitě převzít plnou odpovědnost za vládnutí v naší zemi. Nastupující vláda v navrhovaném složení není vládou odborníků.

No a také by bylo hezké, kdyby pan Rakušan vysvětlil, proč hnutí STAN chodí statisícové dary od firem z daňového ráje na Kypru…

Evropská unie se rozhodla přijmout dalších 40 tisíc islámských Afghánců…

Je evidentní, že vedení EU se snaží zničit Evropu a evropské národy masovou imigrací a islamizací. Premiér Babiš i nově nastupující vládní pětikoalice k tomuto novému rozhodnutí EU servilně mlčí. Je evidentní, že vedení EU se snaží zničit Evropu a evropské národy.

Polsko pohrozilo zastavením plateb do rozpočtu EU a blokováním jednání Unie, protože EU chce Polsku zastavit platby dotací kvůli údajnému porušování principu „právního státu“…

Princip „právního státu" je jen klacek na neposlušné státy EU a je to nástroj, který je má přivést k poslušnosti. Jedná se o obdobu principu omezené suverenity dle Brežněvovy doktríny. Vyzýváme vládu, aby podpořila naše partnery z visegrádské čtyřky – Polsko a Maďarsko – v jejich odporu proti diktátu Bruselu.

Česká národní banka vydala analýzu, v níž zhodnocuje klady a zápory přijetí eura. Vy jste proti euru dlouhodobě. Proč?

Češi, Maďaři a Poláci, kteří nemají euro, bohatnou rychleji než Slováci a jiné národy, které euro mají. Potvrzuje se to, co říkáme již dlouho – že přijetí eura je pro nás nevýhodné. Přitom strany nové vládní koalice demobloku (ODS, TOP 09, KDU-ČSL, Piráti, STAN) přijetí eura podporují. Čistý průměrný disponibilní příjem, které představuje příjmy jednotlivce očištěné o daně a další odvody, stoupl v Česku za posledních deset let o 29,8 procenta. To je výrazně nad průměrem zemí eurozóny, kde vzrostl o 16,1 procenta, vyplývá z analýzy společnosti Cyrrus, kterou citovala ČTK.

Mnohem více než Češi si však přilepšili obyvatelé Polska, kterým za poslední dekádu vzrostl čistý disponibilní příjem o téměř 60 procent, řekla analytička Cyrrusu Anna Píchová. Podobně rychlé tempo zaznamenali také Maďaři. Naopak na Slovensku byl růst čistého disponibilního příjmu dokonce pod průměrem eurozóny a dosáhl jen 10,3 procenta, což odpovídá tempu růstu o jedno procento ročně.

Přijetí eura má několik zásadních nevýhod. Eurozóna není optimální měnová zóna, jednotlivé ekonomiky jsou příliš odlišné na to, aby mohla fungovat jedna měna. Co vyhovuje Němcům, nevyhovuje Řekům. Pro Řeky je například euro příliš silnou měnou. Dříve prostě při svých problémech devalvovali. Teď se musí zadlužovat a vše se u nich velmi zdražuje. Jsou v pasti.

Úrokové sazby a měnový kurs jsou významné nástroje, jak reagovat na ekonomické výkyvy. V přijetí eura by také naše národní banka ztratila významné pravomoci v dohledu nad bankami. Podstatné též je, že přijetím eura bychom museli ručit za krachující státy eurozóny. Odmítám platit dluhy za Řeky, Španěly, Italy a dnes i Francouze! Proto se musíme jasně postavit proti přijetí eura a nesmíme ho přijmout NIKDY! Jinak ztrátou vlastní měny ztratíme jeden z posledních významných nástrojů, jak rozhodovat o své ekonomice a o své zemi…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Vosáhlo

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…