Lékař o covidu a o dnešku jinak: Mladí si projdou peklem, nejsou připraveni

08.02.2021 20:02 | Zprávy

ROZHOVOR Mají toho plné zuby! Stav ve zdravotnictví popisuje lékař Vladimír Zlínský, zastupitel SPD ve Zlínském kraji. Sám dlouhodobě a velmi podrobně sleduje informace o vývoji vakcín. V rozhovoru pro PL analyzuje technologie výroby a mechanismy účinku. „Vektorové vakcíny jsou také poslední výkřik technologií genového inženýrství,“ podotýká mimo jiné. A jednání premiéra v Maďarsku? „Spíše to vidím jako tlak, který vyvíjí pan premiér na řečené ‚spojence‘, aby reagovali na jeho žádosti o rychlé dodání dostatečného množství západních vakcín.“ Přidává i pár slov o směřování mladé generace. Obává se, že mladí si budou muset projít peklem.

Lékař o covidu a o dnešku jinak: Mladí si projdou peklem, nejsou připraveni
Foto: archiv V. Zlínský
Popisek: MUDr. Vladimír Zlínský

Pane doktore, naposledy jsme spolu hovořili v prosinci, když jste hodnotil uplynulý „rok s covidem“. Už v té době platila tvrdá omezení. Po téměř dvou měsících jejich platnosti to vypadá, že se situace nemění nebo je snad i horší. Stále slyšíme o hrozbě kolapsu zdravotnictví nebo nekontrolovaném šíření epidemie. Prosím, jaké máte vy informace o počtu nemocných a situaci ve zdravotnických zařízeních?

Jelikož jsem opozičním zastupitelem Zlínského kraje, tak mám nějaké základní informace ohledně stavu v nemocnicích v našem kraji. Situace s počtem hospitalizovaných ohledně onemocnění covid-19 se pomalu zlepšuje. Dokonce některé oddělení nemocnic se vrací k původnímu provoznímu režimu. Zaměstnanci nemocnic toho mají, jak se říká „plné zuby“. Za pochodu dochází i k personálním změnám ve vedení některých nemocnic v kraji. Většina zaměstnanců doufá a věří, že tyto změny budou k lepšímu, hlavně z hlediska postoje a chování vedení k zaměstnancům nemocnic. Na druhou stranu musím zdůraznit, že náš kraj vyhráno ještě nemá. Mezi zemřelými přímo na covid jsou již i moji známí a členové našeho hnutí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…