Michal Gulyáš se rozjel: Chce se mi zvracet! Leštidlo Horáček, smeták Drahoš. Kdy někdo vytáhne toaletní papír? Zadělám si na nenávist kavárny, ale...

16.07.2017 0:01

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR „Ta jejich debilní, nekonstruktivní kritika už skutečně vypovídá o tom, že nějaké bratrstvo se Zemana potřebuje za každou cenu zbavit," říká ke spolku lidí, co Zemana pomlouvají, kde se dá, herec a producent Michal Gulyáš. On osobně prý Zemanovi vyčítá pouze jednu zásadní věc. „To jeho spojení s Babišem. To je šílené, protože je to podpora korporátního státu," tvrdí. Gulyáš ale v rozhovoru rozebírá ještě jiné věci...

Michal Gulyáš se rozjel: Chce se mi zvracet! Leštidlo Horáček, smeták Drahoš. Kdy někdo vytáhne toaletní papír? Zadělám si na nenávist kavárny, ale...
Foto: Facebook
Popisek: Michal Gulyáš, herec a producent

Je Miloš Zeman ten „nejšílenější prezident“, co jsme kdy měli? Anebo jsou ony negativní zmínky v médiích jen odrazem toho, že jsou už Zemanovi odpůrci totálně posedlí a tak se jej touží za každou cenu na něčem nachytat? Viz třeba s broží pro anglickou královnu, kdy se psalo, že ji Pražský hrad koupil na internetu, ovšem později se ukázalo, že to nebyla pravda...

Tak nejprve k té audienci u královny Alžběty. Je to pocta a já prezidentovi přeji a závidím, že se mu jí dostalo! Betty je prostě celebrita, ať si říká kdo chce, co chce. Prezident Zeman, ani jeho paní a dcera tam žádnou ostudu neudělali a pitomci ať se chytí za nos! Ta jejich debilní, nekonstruktivní kritika už skutečně vypovídá o tom, že nějaké bratrstvo se Zemana potřebuje za každou cenu zbavit. Brož byla jistě skvělý nápad. Rozhodně lepší, než kdyby mu Babiš vnutil svoje salámy a vodňanské kuře, ať to dá Bettyně jako prezent. Já totiž vyčítám Zemanovi pouze jednu zásadní věc. To jeho spojení s Babišem. To je šílené, protože je to podpora korporátního státu. Jak já říkám: "Faraonizmus nového typu". To mě Zeman zklamal. Ale zase .. ne tak moc. Je to trend a některá eurounijní přiblbla už se také nechala podplatit od Babiše a možná mu slíbila, že mu ty Čechy dají.

Hodně se mluví o tom, že Zemanův výkon funkce ovlivňuje a omezuje jeho zdraví. Politický aktivista John Bok mi k tomu řekl: „Jediné, co Zemana omlouvá, je to, že se v něm odehrává něco zdravotního. Zdraví je totiž celkový komplex našeho těla a naší mysli. A když naše tělo churaví, tak i mysl může být někdy popletená.“ Jak se na jeho slova díváte?

Na jeho zdravotní problémy jsem už v ParlamentníchListech.cz také upozorňoval. Bohužel, jsme jen biologické schránky, o jejichž trvanlivosti rozhoduje řada faktorů. Že by byl prezident popletený, je naprosto vyloučené. Je vyčerpaný a to se trpělivost špatně sbírá. A že se v něm odehrává něco zdravotního? - To v každém! Při vší ústě - i v panu Bokovi.

Psycholog a spisovatel Bohumil Sláma naopak Zemanovo počínání hodnotí jako důsledek stárnutí. Podle něj se ve stáří člověk stává jednak rigidnějším, jednak se zvýrazňují jeho povahové rysy. „Dobře je to vyjádřeno v pohádkách: Kdo byl po většinu svého života převážně dobrým člověkem, stává se hodným dědečkem či laskavou babičkou, kdo byl charakterově problémový, stává se zlým dědkem nebo ježibabou. Je to tím, že jak mu ochabuje šedá kůra, prosakují ‚spodní proudy‘ a podobně jako u inkontinence moči dochází k inkontinenci emoční. A Miloš Zeman si ‚učurává‘ stále častěji a stále víc.“ píše Sláma. Dá se s ním souhlasit?

Víte, já měl nejlepší babičku na světě! Pak přišla mrtvička - a ona měla momenty, že jsem si říkal, že se z mé babičky stala Ježibabička. Ale jistě, že věk s sebou přináší prosakování lecčeho. Mám už po padesátce a taky nemám trpělivost na okolní debilitu, která kříží mé plány a zastiňuje moje slunečné místo. Taky mám chuť nositele takové debility kopnout do zadku, aniž bych byl nějak duševně vyšinutý. Jenže - to bych se v dnešní pomatené době ukopal. Přišel bych ze samého kopání o nohu, což by se posléze hodilo nakopaným k mé kvalifikaci v debila, čili by se to obrátilo proti mně. Ale vážně, každý má právo pustit trochu jedu, udělat poťouchlé věci - kór, když je prezidentem. Je to lidštější projev, než u těch usměvavých, příkladně demokratických křiváků, do kterých byste nikdy neřekli, že jsou schopní těch nejhorších věcí. Sladké zlo táhne od členů různých bratrstev, nikoliv od jednoho starého unaveného muže!

Již mnohokráte bylo v médiích uvedeno, že část společnosti chce mít na Hradě buď Michala Horáčka, anebo akademika Jiřího Drahoše. Podle Johna Boka „část společnosti touží po nějakém klidném, vyrovnaném, zodpovědném a kultivovaném člověku“, a tyto atributy podle něj splňuje Drahoš. Nebude právě on tím favoritem prezidentských voleb?

Jsem třetí část společnosti! Hádejte, co chci já?  Ale vážně. Existoval takový člověk, Herman Van Rompuy, o kterém jeden europosanec řekl, že má charisma hadry na podlahu. Tak posloupně: Ten první je leštidlo, ten druhý smeták! Kde se vzalo leštidlo, to už se dnes dá vystopovat. Ale kterápak bratrská parta vytáhla smeták?Tady platí nesmrtelná věta z Černých baronů : "Chce se mi zvracet!!!" A to při pohledu i na další nominované čistící prostředky. Mimochodem jsem zvědav, kdy někdo nominuje toaletní papír ... Protože to bude naprostý vrchol pokáleného českého dvorku! I když si tím zadělám na nenávist kavárny, Zemana z tohoto výčtu vyřazuji!

Co by měl Zeman dělat jinak, aby jeho protivníci neměli čím dál více navrch?

Nevím. I kdyby nakopal Babiše, nic mu to nepřinese, spíš naopak. Je to souboj skupin z osmdesátých a devadesátých let. Je to roznětka, kterou aktivovala doba, protože přichází nové zájmy nových skupin, plete se do toho světová politika. Jeden moudrý muž mi řekl: "Moře lidí - moře zájmů." Zeman je na moři, musí plachtit, pádlovat, manévrovat - ale hlavně na to musí mít sílu! Jediná rada v tomto rozbouřeném moři zní: "Neopouštět palubu!"

Byli jsme svědky masových násilných protestů proti summitu G20 v Hamburku. Byly to legitimní protesty? Mnozí tvrdí, že podobné bitky se budou opakovat častěji, neboť kapitalismus jako takový se prý již vyčerpal a je třeba politických změn...

Tak dělat bordel na ulicích, ohrožovat zdraví lidí a ničit majetek, to je důkaz fatálního selhání společenských hodnot! To za prvé. - Za druhé. Kombajny Jednotného Sociálně Unijního Družstva kosí svou úrodu včetně větru v podobě bouře! A tak nějak zapomínají, že nejen jejich obilíčko je na té půdě, kterou rozorávají, hnojí socialistickým pesticidem, ničí remízky liberální močůvkou, bourají hranice cestičkami černých mravenců, zahrabávají strouhy k odtoku nenávisti a ořou tak, aby to jednoho dne spláchlo je i s úrodičkou. Oni ti JSUD si nevšímají, že jsou tam také zajíčci, laně, hraboši, ... je tam svět, který kašle na jejich Plechovou EU kavalerii. Čím více se bude systematizovat, čím více se budou mocensky vykreslovat kontury svobody, která nemá ve skutečnosti tvář ani tělo, tím více bude protestů přibývat! Dočkají se - idioti korporátněpolitičtí - revoluce! Teď mne prosím považujte za Sybilu. Ne teď. Teď ještě krmí lid spotřebním hnusem. Ale jednoho dne ...!

Donald Trump a Vladimir Putin se v rámci summitu G20 dohodli kupříkladu na příměří v jihozápadní Sýrii. Jaký vývoj vztahů mezi USA a Ruskem čekáte? A co Trump vs. Merkelová, či Trump vs. francouzský prezident E. Macron? Nezdálo se vám, že si při oslavách výročí dobytí Bastily ve Francii Macron s Trumpem před kamerami notovali až přespříliš? Anebo to byla jen hra pro veřejnost?

Macron mi připadá jako čamrda. On je jako kdyby vypadl z filmu Demolition Man. Víte, těžko o tom něco říci zasvěceně. Faktem je, že je to takové loutkové divadlo na přehlídce, která se jmenuje G20. Jsou tam králové, šašci, čarodějové, princezny, ježibaby a ty mají svoje texty, svoje úkoly řídící, vedlejší, průběžné, svoje komparzní pozice a hlavní role. Můžou loutky samy o sobě chodit a mluvit? Ale vážně. Na něčem se tam hoši dohodli a jak se nám ten svět dynamicky mění před očima, tak si myslím, že budeme za chvilku koukat, co to bylo za "špektákl". Jako svobodomyslný jedinec z toho nemám dobrý pocit. To říkám se vší zodpovědností!

Jak se Vám líbí aktivity Michaela Kocába? Kromě toho, že hledá protiváhu proti Miloši Zemanovi, tak spolu s advokátem Janem Kalvodou spoluzaložil Platformu Spravedlnost a inovace (SPIN). Ta nedávno vydala prohlášení „Několik vět 2017“, kde hovoří o „politické krizi“. Kromě toho chce údajně zasahovat i do voleb... Je třeba opět zvonit klíči?

Škoda, že nemohu učinit zvukový záznam. Kromě mnoha jiných hereckých legend umím imitovat i Josefa Kemra. Tak aspoň k tomu Kocábovi bych použil něco, co jsme od něj poslouchali koncem osmdesátých let: "Já jsem tvé stáří ... Pozvi mně dál ..." - Pochopila jste, ne?

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…