Okamura před blížící se demonstrací: Nechceme, aby se ČR zapojovala do války. A proto...

26.03.2023 15:30 | Rozhovor

Chceme mír, nechceme válku. A nechceme, aby se Česká republika zapojovala do války, burcuje za hnutí SPD jeho předseda Tomio Okamura. Ten v rozhovoru také kritizuje Fialovu vládu za to, že není dlouhodobě schopna řešit vysoké a stále rostoucí ceny základních životních potřeb, zejména potravin a energií, nedostatek léků a léčiv, uprchlickou krizi, krizi v oblasti bydlení ani další společenské a ekonomické problémy.

Okamura před blížící se demonstrací: Nechceme, aby se ČR zapojovala do války. A proto...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Velký rozruch vyvolala informace o jednání mezi ministrem práce Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) a tehdejším šéfem Úřadu práce Viktorem Najmonem ohledně jeho konci v této funkci. Co si o celé záležitosti myslíte?

Zveřejněná autentická nahrávka dle mého názoru dokazuje,  že ministr práce a sociálních věcí a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka nutil dnes již bývalého generálního ředitele Úřadu práce Viktora Najmona k odstoupení prostřednictvím „úplatku“ z veřejných peněz a v případě, že jeho žádosti nevyhoví, vyhrožoval špatným služebním hodnocením, které mu mělo v budoucnu zkomplikovat nalezení nového zaměstnání. Najmon celou věc považuje za vydírání. Kauzu již prošetřuje protikorupční policie. Jedná se ze strany ministra o nepřípustné jednání a ministr Jurečka by měl podle mého názoru rezignovat.

Navíc Viktor Najmon v rozhovoru pro MF DNES také tvrdí, že po něm šéf KDU-ČSL chtěl, aby na úřad dosadil lidi, kteří byli vyšetřováni v souvislosti se šikanou zaměstnanců a aby naopak fakticky propustil ty, kteří šikanu řešili. Uvádí tam konkrétní jména. Pokud to je pravda, je to další důvod k rezignaci ministra. Podle mě by bylo dobře, aby i toto prošetřila policie.

Hnutí SPD zahájilo petici občanů České republiky za demisi vlády Petra Fialy. Z jakého důvodu?

Jednou větou proto, že Fialova vláda škodí českým občanům a rozvrací naši zemi. Vláda Petra Fialy za dobu svého vládnutí také pozbyla důvěru naprosté většiny veřejnosti. Vláda není dlouhodobě schopna řešit vysoké a stále rostoucí ceny základních životních potřeb, zejména potravin a energií, nedostatek léků a léčiv, uprchlickou krizi, krizi v oblasti bydlení ani další společenské a ekonomické problémy. Dostala tak naše občany, včetně podnikatelů, do vážných existenčních problémů. Vláda naopak preferuje všestrannou podporu ukrajinského režimu a Ukrajinců, včetně podpory válečného konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskou federací a neusiluje o jeho mírové řešení. Tím prodlužuje utrpení ukrajinského lidu. Činnost vlády Petra Fialy české občany poškozuje, především ty skupiny, které se nemohou bránit.

Vláda původně navrhla zvýšit věk odchodu do důchodu na 68 let, i když teď ministr Marian Jurečka po naší argumentaci a po jednání se zástupci hnutí SPD řekl, že takto konkrétně věk v jím předkládané důchodové reformě stanoven nebude. Pokud by věk odchodu do důchodu nakonec nezvýšili, byl by to náš velký úspěch. Ale uvidíme. Vládní politici mnoho věcí říkali a pak to bylo vždy úplně jinak. Jurečka také řekl, že nárok na penzi se podle něj musí odvíjet od více faktorů nežli jen od věku, ale rovněž od počtu odpracovaných let, vykonávané profese i vývoje věku dožití, aniž by konkretizoval, jak bude vzorec, z něhož by se měl věk ochodu do důchody vypočítávat, postaven. Takže uvidíme.

Vláda rovněž stávající důchodce obrala o výraznou část zákonem stanovené valorizace jejich důchodů a na dalších valorizacích je chce také obrat. Vláda nepodporuje rodičovství, mladé rodiny nemají kde bydlet a hypotéky jsou pro ně zcela nedostupné.

Vláda nekriticky přijímá a schvaluje veškerá nařízení z Evropské unie, která jsou naprosto absurdní, především v oblasti tzv. klimatické politiky, která ničí naši budoucí prosperitu. Fialova vláda rovněž astronomickými schodky státního rozpočtu způsobuje rozvrat veřejných financí se všemi jeho negativními důsledky. Vláda také omezuje svobodu slova a zavádí nepřípustnou protiústavní cenzuru. Nejde o vládu odborníků schopnou zodpovědně řídit stát.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Výborný

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Se vším, co Okamura říká, nadšeně souhlasím,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevemeno , 26.03.2023 16:05:53
ale s jeho neochotou sjednotit se s podobně smýšlejícími stranami a hnutími rozhořčeně nesouhlasím. K čemu nám jste jako sólista? Pane Foldyno, Kobzo a další,. vysvětlete mu to ! Jako sólisté bez možnosti dát se účelově dohromady dle,, Rychetského vzorce" jste nám na prd!

|  9 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…