Rána z SPD: Fialo, řekněte občanům, co bude následovat po dodání granátů na Ukrajinu!

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
29.01.2022 20:20 | Rozhovor

„Vláda by měla raději bojovat proti inflaci, rostoucím cenám energií a potravin. Přijímat dočasná opatření na pomoc občanům například po vzoru Maďarska a Polska, namísto buzerace vlastních občanů,“ říká v souvislosti s pandemickým zákonem poslanec za SPD Jan Hrnčíř. K tomu, co se děje kolem Ukrajiny, podotýká: „Obávám se, že o ozbrojeném konfliktu je již rozhodnuto. Zřejmě chce Západ válčit s Ruskem do posledního Ukrajince.“ Účast ČR na tomto konfliktu je podle něj nepřijatelná. Přečtěte si i jeho slova k České televizi a k Českému rozhlasu.

Rána z SPD: Fialo, řekněte občanům, co bude následovat po dodání granátů na Ukrajinu!
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Jan Hrnčíř

Hnutí SPD začátkem tohoto týdne vetovalo projednávání pandemického zákona. Tento den se také proti jeho navrhované novele konala demonstrace. V čem vidíte největší úskalí této případné novely?
 
Místo důrazu na léčbu nemocných a zachování pokud možno normálního života pro zdravé se i tato vláda tváří, že existuje pouze jediná cesta z epidemie – a tou je cesta strachu a restrikcí. Cesta nařízení, zákazů, příkazů, cesta strašení a segregace a nebojím se říct rozdělení společnosti na občany první a druhé kategorie. Cesta, kdy se pod rouškou boje s pandemií bezprecedentně zasahuje do práv nás všech. Cesta, kdy je bez pádných vědeckých důkazů čím dál více osekávána svoboda občanů České republiky.
 
Bez jakékoli logiky a opodstatnění jsou pod záminkou boje s pandemií šikanováni zcela zdraví lidé. Zvláště pak v době, kdy se odborníci napříč spektrem shodují, že mutace omikron zřejmě ukončí epidemii, jak ji známe, je vládou schválená navrhovaná novela pandemického zákona zcela nejen neopodstatněná, ale i nebezpečná.
 
 
Pandemický zákon se nicméně má vrátit „na stůl“ příští týden. Co s tím hodláte dál dělat?
 
Budeme do poslední chvíle bránit ústavní práva občanů a snažit se přimět vládní většinu k rozumu. Ale pravda je, že proti sněmovní většině se dlouhodobě ubránit nemůžeme. Tato vláda by měla raději bojovat proti inflaci, proti rostoucím cenám energií a potravin. Přijímat dočasná opatření na pomoc občanům například po vzoru Maďarska a Polska, namísto buzerace vlastních občanů.
 
V Rakousku má začít už v únoru platit povinné očkování proti covidu. Co na to říkáte? A co to bude znamenat pro české pendlery?
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: David Hora

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…