Taková odpověď je prý zločin, takže... Jaroslav Foldyna řekl své k válce na Ukrajině. A nejen to

30.12.2022 8:50 | Rozhovor

Z DEŠTĚ POD OKAP „Obávám se, že konec války je v nedohlednu, protože vojenskoprůmyslový komplex Spojených států a jeho subdodavatelé, ukrajinští oligarchové i mnozí evropští a američtí politici na ní můžou vytřískat ještě neskutečné prachy,“ říká poslanec hnutí SPD Jaroslav Foldyna při hodnocení událostí roku 2022. Nedovede si navíc představit, že by Rusové uvěřili Spojeným státům, že po Minských dohodách tentokrát myslí nějakou dohodu vážně. Budou přísahat na holej pupek, dají čestný washingtonský nebo čestný bruselský slovo?

Taková odpověď je prý zločin, takže... Jaroslav Foldyna řekl své k válce na Ukrajině. A nejen to
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jaroslav Foldyna

Jaký byl rok 2022 podle vás?

V České republice proběhl rok 2022 ve znamení dalšího utahování totalitních šroubů, dalšího prohlubování ekonomického a morálního rozvratu společnosti, kteréžto děje v důsledku pravděpodobně povedou k nějaké násilné katarzi, jejíž začátek, konec a ani výsledek si dnes netroufám odhadnout. Ve světě v roce 2022 pokračovaly změny, na jejichž konci bude světový řád, který bude vypadat jinak, než jak jsme byli zvyklí posledních zhruba 200 let, což samo o sobě ale nemusí být nic tragického, neboť podobnými změnami prochází lidstvo po celou dobu své existence.

Z našeho pohledu je ovšem nepříjemné, že my v těchto změnách stojíme na špatné straně, ale i to jsme v naší historii už zažili a stále existujeme, i když dnes už ne jako suverénní stát. Velmi zneklidňující je v této souvislosti především fakt, že lidstvo zatím nikdy nemělo k dispozici tak destruktivní technologie, ani tak destruktivní ideologie. Mnoho obyvatel čelilo zdražování všeho, na co si vzpomenou.

Na pracovních úřadech nestíhají a získat podporu znamená risk, že nepřijde včas. Vzdálila se i šance na vlastní bydlení. Jak to Češi zvládli?

K tomu je nutné ještě oddat, že inflace v zemi pomalu přechází v deflaci, krachují firmy, zvyšuje se počet rodin, které nevyjdou se svými příjmy, zvyšuje se počet exekucí, stále více obcí má problém ze svých rozpočtů udržet základní fungování, do země přicházejí statisíce lidí, kteří dál zatěžují náš už tak přetížený sociální, zdravotní a bezpečnostní systém. Vláda ze země odčerpává obrovské částky do zahraničí ať už jako podporu cizích válek, nebo jako podporu cizího vojenského průmyslu, zavádí se cenzura, jsou výpadky zásobování základními léky, snižuje se státní podpora našim hendikepovaným občanům, zkušení policisté opouštějí službu, probíhá politizace armády jak za Alexeje Čepičky... mohl bych takto pokračovat ještě dlouho...

A jak to všechno zvládají Češi?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pan Foldyna je jeden z těch, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseopdns , 30.12.2022 10:18:43
které by současná vláda amerických pudlíků chtěla tvrdě trestat že šíří dezinformace ale na něho nemohou má poslaneckou imunitu .Smutné je na tom to že takzvané nezávislé soudy už poslaly několik občanů do vězení jen za to že vyslovili svůj vlastní názor na válku na Ukrajině. Když už ani soudci a státní zástupci nectí ústavu ČR a základní listinu lidských práv která zakazuje zasahování veřejné moci do svobody projevu občanů tak už žijeme v totalitním státě.

|  16 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…