MF: Dozor nad hazardem - počet udělených pokut má vzestupnou tendenci

22.01.2013 12:49

Ministerstvo financí zveřejňuje výsledky kontrolní činnosti státního dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi za uplynulý rok 2012. V něm bylo zahájeno 655 správních řízení, což oproti roku 2011 představuje cca 20% nárůst a v porovnání s rokem 2010 se již jedná o několikanásobné zvýšení.

MF: Dozor nad hazardem - počet udělených pokut má vzestupnou tendenci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

"Z čísel je jednoznačně zřejmé, že reorganizace státního dozoru zahájená v roce 2011 vedla ke zvýšené efektivitě i v roce 2012. To se odrazilo ve zvýšeném počtu zahájených správních řízení kvůli porušení povinností stanovených loterním zákonem," uvedl ministr financí Miroslav Kalousek.

Výše všech uložených pokut za shledaná porušení loterního zákona dosáhla v loňském roce částky 22,8 mil. Kč, což v porovnání s rokem 2011 znamená nárůst o více než 100 %.

Předpokládá se, že tento trend bude pokračovat i v letošním roce. Od 1. ledna došlo k převodu státního dozoru pod Specializovaný finanční úřad s celostátní působností. "Očekávám, že tento krok přispěje k ještě vyšší výkonnosti při postihování těch, kteří porušují loterní zákon. Důraz bude kladen také na kontrolu správné výše odvodů z loterií, a to ve spolupráci s jednotlivými správci daně," dodal ministr Kalousek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo financí

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Válek není schopný zajistit léky a kvalitní zdravotní péči pro všechny občany

20:01 Fiala (SPD): Válek není schopný zajistit léky a kvalitní zdravotní péči pro všechny občany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k docházejícímu léku pro astmatiky.