Nový Jičín rozšířil parkování za poplatek o další dvě místa v centru

03.09.2021 19:51 | Tisková zpráva

Od 1. září 2021 se na dvou místech v centru Nového Jičína změnil parkovací režim. Před Mendelovou střední školou v Tyršově ulici a u Komerční banky ve Štefánikově ulici byly instalovány parkovací automaty a za odstavení auta musí řidiči platit.

 Nový Jičín rozšířil parkování za poplatek o další dvě místa v centru
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Tato změna souvisí s celkovou rekonstrukcí parkovacího systému ve městě, která byla spuštěna 11. srpna. Parkoviště na Revoluční ulici je naopak nově bez poplatku, stejně jako vjezd pro určitý druh vozidel na Masarykovo náměstí.

„Změna pravidel v parkování vychází z koncepce statické dopravy. Výměna parkovacích automatů pak byla nutná, protože ty stávající už byly poruchové a měly zastaralý systém platby. Nyní jde parkování uhradit nejen mincemi, ale i platební kartou nebo přes internetovou službu MPLA,“ řekl starosta Nového Jičína Stanislav Kopecký.

Nový parkovací systém v Novém Jičín funguje už od 11. srpna. Automaty v Tyršově a ve Štefánikově ulici však budou v provozu až od 1. září. „Tato místa musela být doplněna o nové dopravní značení, které musel schválit silniční správní orgán,“ vysvětlil ředitel Technických služeb Nový Jičín Pavel Tichý.

Anketa

Co si myslíte o slovním útoku Andreje Babiše mladšího?

hlasovalo: 18222 lidí

Řidiči za parkování v lokalitách s automaty zaplatí 10 korun za hodinu. Na parkovišti Na Valech jsou první dvě hodiny zdarma, pak každá započatá hodina přijde na 30 korun.

Od 1. října ale bude ceník upraven. Za hodinové odstavení vozu se bude platit 20 korun. Na parkovišti Na Valech zůstane taxa stejná. Parkoviště na ulici Revoluční je už od 11. srpna bez poplatku. Pouze na vyhrazených místech pro návštěvníky pošty je nutné mít parkovací kotouč, neboť je zde 30 minutový limit. Část míst je také vyčleněna pro nájemníky domu číslo 1525 a zdravotně postižené občany.

Zrušeny byly i automaty u vjezdů na Masarykovo náměstí, v ulicích 5. května, Jungmannova a Žerotínova. „Vjezd do centra bude regulovat dopravní značení, které ho umožní pouze cyklistům, vozidlům našich technických služeb, dopravní obsluze do 7,5 tuny hmotnosti a vozidlům s povoleným stáním,“ upřesnil vedoucí odboru správy majetku Kamil Žák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…