Uherské Hradiště triumfovalo v celostátní soutěži O křišťálovou popelnici

12.06.2022 10:44 | Tisková zpráva

Uherské Hradiště mělo za loňský rok nejlepší systém sběru a třídění odpadů v celé České republice a stalo se vítězem 18. ročníku soutěže O křišťálovou popelnici, jejíž výsledky byly vyhlášeny na konferenci Odpady a obce v Hradci Králové.

 Uherské Hradiště triumfovalo v celostátní soutěži O křišťálovou popelnici
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Cena je každoročně udělována obci nebo městu s nejlepším odpadovým hospodářstvím. Uherské Hradiště vyhrálo jak v kategorii měst nad 5000 obyvatel, tak se také stalo absolutním vítězem v celé soutěži. Druhé místo mezi městy patří Trhovým Svinám, třetí skončila Polná. Hlavní, putovní cena se do Uherského Hradiště přestěhuje z Chocně, která soutěž vyhrála v loňském roce.

„Je to ohromný úspěch. Uherské Hradiště se v třídění odpadů objevuje na stupních vítězů pravidelně, ale triumf v celostátním měřítku zažíváme poprvé a je to skvělý pocit. Děkuji všem, kteří v tomto směru odvádějí dobrou práci, největší poděkování ale patří samotným občanům za to, že k třídění odpadů přistupují příkladně a zodpovědně,“ konstatoval po převzetí ceny - křišťálové popelnice starosta města Stanislav Blaha.

Srovnání se účastní všechny obce zapojené do systému EKO-KOM. Obce jsou v soutěži hodnoceny podle výsledků v nakládání s komunálním odpadem. Hodnotí se množství vytříděného odpadu na osobu a rok pro každou komoditu. Posuzuje se i poměr tříděného odpadu a komunálního odpadu a hustota sběrné sítě.

Do soutěže, pořádané firmou EKO-KOM, která v ČR organizuje sběr a recyklaci obalových odpadů, bylo zapojeno přes 6100 měst a obcí. Do užšího výběru přes krajská kola postoupilo 65 měst a obcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…