ADRA v Havířově otevírá sociální šatník

01.04.2012 16:22

Sociální šatník pro potřebné z Havířova a okolí otevírá od pondělí 2. dubna 2012 havířovská ADRA. K tomuto účelu získalo sdružení od města k užívání za symbolickou cenu více než sto metrů čtverečních nebytových prostor na Dlouhé ulici nedaleko objektu Jitřenka.

ADRA v Havířově otevírá sociální šatník
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Vchod do sociálního šatíku je označen nápisem ADRA a lidé sem mohou každé pondělí v době od 10.00 do 16.00 hodin  přinést nepotřebné, ale zachovalé oblečení, obuv, deky, hračky, nádobí, povlečení a ručníky. Sociální šatník bude pak pro veřejnost otevřen každé pondělí od 10.00 do 15.00 hodin, v úterý a středu bude od 10.00 do 17.00 hodin v objektu probíhat humanitární burza. Lidé si tady budou moci levně nakoupit zboží, výtěžek z prodeje bude využit k rozvoji dobrovolnictví v Havířově.

 Provozovatelé sociálního šatníku, kterými jsou dobrovolníci ADRY, přivítají také stany, ponožky, rukavice a starší oblečení, které budu distribuovat mezi bezdomovce zdarma. "Pro lidi bez domova bude sociální šatník fungovat odděleně," vysvětluje Karel Folwarczny z havířovské ADRY. Potřební sem mohou přijít každou středu od 12.00 do 16.00 hodin, musejí použít zadní vchod z ulice Dlouhá číslo 59. Vydávat obuv a ošacení zdarma chce ADRA rovněž rodinám pobírajícím sociální dávky.

 Dobrovolnické aktivity zahájila ADRA v Havířově v roce 2010. Tehdy se do její činnosti zapojilo 66 dobrovolníků, kteří se angažují v Domově seniorů Luna, Helios, pomáhají v Help klubu. Dnes je ve městě k dispozici celkem 106 dobrovolníků ADRY, kteří rovněž velmi úspěšně působí v havířovské nemocnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: havirov-city.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.