Aš: O první Starostovské odpoledne byl mezi občany zájem

29.01.2023 14:27 | Tisková zpráva

Problém se zastíněním fotovoltaiky na domě stromy, nesrovnalosti v nájemní smlouvě k bytu či nová zástavba v ulici V Zahradách bez veřejného osvětlení. To bylo několik témat, které řešili starosta Aše Vítězslav Kokoř a místostarosta Pavel Matala v rámci prvního Starostovského odpoledne, které se konalo na radnici ve čtvrtek 26. ledna od 16 hodin.

Aš: O první Starostovské odpoledne byl mezi občany zájem
Foto: wikipedia
Popisek:

Se svými náměty a problémy přišlo ve čtvrtek na radnici kolem deseti občanů. Kromě uvedených témat přišli lidé také s nápadem, jak v Aši oživit turistický ruch nebo s návrhem na úpravy dopravy uvnitř sídliště Mikulášská, další občan chce řešit pozemek u svého domu.

Co se týče podnětu, kterým chtěly dvě seniorky změnu v dopravním uspořádání v sídlišti Mikulášská, kde není v úseku mezi vjezdem do sídliště a kostelem chodník, zde bylo vysvětleno, že se jedná o obytnou zónu, tedy komunikaci se smíšeným provozem, kterou smějí chodci užívat v celé její šíři a mohou si zde dokonce hrát děti. Maximální rychlost je tu 20 km v hodině. Měnit dopravní režim či dokonce zde budovat chodník tudíž není potřeba, nutné je respektovat dopravní předpisy, které předpokládají mj. ohleduplnost všech účastníků silničního provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…