Aš: Obyvatelé domu s pečovatelskou službou budou mít komunitní zahrádku

31.08.2023 7:17 | Tisková zpráva

Rada města Aše schválila stavbu komunitní zahrady s piknikovým sezením. Jedná se o občanský návrh v rámci participativního rozpočtu z roku 2022.

Aš: Obyvatelé domu s pečovatelskou službou budou mít komunitní zahrádku
Foto: wikipedia
Popisek:

Na pozemek o rozměrech cca 20 x 30 metrů, situovaný nad domem s pečovatelskou službou, má být v rámci tohoto projektu umístěn altán s posezením, vyvýšené záhony, okrasnými keři a stromky. Zahrada by měla primárně sloužit klientům domu s pečovatelskou službou.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29579 lidí

V současné době byla zveřejněna výzva k zaslání cenové nabídky na stavbu zastřešeného celodřevěného altánu, o velikosti cca 3 x 3 metry, s tím, že maximální cena altánu je 150 tisíc korun. Předpokládaný termín zahájení prací je 25. září, ukončení pak 15. listopadu 2023.

Pracuje se i na dalším zařízení zahrádky. Aktuálně Ašské služby skládají nábytek (lavičky, stolek, vyvýšené truhlíky) pro část přímo u pečovatelského domu. Dále se pracuje na výrobě velkých vyvýšených záhonů. Byla také navázána spolupráce se Zahradnictvím Hrdlička, které dodá rostliny do vyvýšených truhlíků.

Možnost, prosadit občanský návrh, jak tomu bylo právě u komunitní zahrádky, je možné i letos, kdy probíhá již 3. ročník participativního rozpočtu. V současné době je ve fázi hlasování o navržených záměrech. Podrobnosti najdete v článku ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Proběhne jarní deratizace

13:37 Vsetín: Proběhne jarní deratizace

Ve dnech 20. května, 27. května a 3. června bude specializovaná firma provádět pravidelnou deratizac…