Aš: Radní dali zelenou pasportizaci městské zeleně

08.04.2019 10:07

Posouzení stromu z hlediska zdravotního stavu, s důrazem na jeho provozní bezpečnost, jeho podrobná fotodokumentace, navrhovaný pěstební zásah a zaměření v souřadnicovém systému. To je jen část úkonů, které bude náš odbor správy majetku a investic ve spolupráci s brněnskou společností SAFE TREES letos a dalších letech v rámci péče o městskou zeleň provádět.

Aš: Radní dali zelenou pasportizaci městské zeleně
Foto: wikipedia
Popisek:

Partnerství s uvedenou společností schválila Rada města Aše na schůzi, konané dne 1. dubna 2019.

Výstupem má být vypracování komplexního plánu péče o stromy, za pomoci moderních pomůcek, zaměřeného na bezpečnost stromů. Předpokládá se, že výsledná inventarizace městské zeleně napomůže péči o zeleň zracionalizovat a umožní mimo jiné čerpat na tuto oblast dotace. Přístup na portál www.stromypodkontrolou.cz, který společnost SAFE TREES vytvořila, poskytuje například evidenci bezpečnostních vazeb, spolu s automatickým upozorněním na nutnost jejich revizí a reinstalací a průběžnou evidenci nově vysazených stromů s automatickým upozorňováním na nutnost výchovných řezů. Nabídka brněnské firmy zahrnuje také aktualizace detailního hodnocení stromů dendrologem.

Společnost s Aší spolupracovala už v loňském roce, kdy posuzovala například stromy v parku v Pivovarské ulici, stromořadí ve Všehrdově a Kvapilově ulici. V současné době zpracovává posudek na stromy v zahradách mateřských škol. Podle těchto posouzení se letos na jaře prováděly do městské zeleně některé zásahy.

Nyní by se měly odborné posudky pořídit také na stromy v parcích Šaldova, Nádražní, Nemocniční, Dlouhá, Skřivánčí, atd., a na sídlištích Moravská a Skřivánčí. Dohromady se jedná o cca 500 stromů.

Snahou města je zavést co nejdokonalejší systém péče o zeleň, který by co nejúčinněji ochránil životy, zdraví a majetek občanů.

Péče o zeleň je nákladná záležitost. Letos město na tuto oblast vydá ze svého rozpočtu kolem 11 miliónů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…