Aš loni rekordně investovala

23.02.2023 17:57 | Tisková zpráva

Téměř čtvrt miliardy korun, přesně 243 356 113,38 korun, loni Aš investovala do staveb a rekonstrukcí objektů v majetku města.

Aš loni rekordně investovala
Foto: wikipedia
Popisek:

Jedná se o nejvyšší částku za posledních 20 let, která byla v daném roce proinvestována. Údaj vyplývá z přehledu, který pro ročenku města 2022 dodal odbor správy majetku a investic. 

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48206 lidí

Seznam čítá dohromady deset velkých stavební akcí. Objemem financí byly největšími investice do bytové výstavby. Rekonstrukce dvou objektů na byty v Nedbalově ulici (27 bytů) vyšla na 53 miliónů korun a rekonstrukce části bývalé střední průmyslové školy textilní na 51 miliónů (12 bytů).

Vůbec nejdražší stavbou byly úpravy parku Historie, které vyšly na 73,3 miliónu korun, přičemž další stavbou tu byla instalace 3D bludiště s cenou 15,8 miliónu korun.

V seznamu jsou také tři investiční akce, směřované do školských zařízení: modernizace Městského domu dětí a mládeže Sluníčko vyšla na 5,7 miliónu korun, nové třídy v ZŠ Kamenná dalších 11,3 miliónu korun a do rekonstrukce budovy mateřské školy v Neumannově ulici, která se dokončuje v tomto roce, bylo loni vloženo 13 miliónů korun.

Zbývající prostředky směřovaly do silničních staveb a infrastruktury: parkoviště v Horních Pasekách (5 miliónů korun), rekonstrukce místní komunikace Údolní, Republikánská a Na Stráni (10,8 mil.), inženýrské sítě v ulici Slunečná (dohotovuje se v roce 2023, loni proinvestováno 44 miliónu korun).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…