Aš požádala o dotaci na výměnu třetiny svítidel veřejného osvětlení

02.01.2023 16:12 | Tisková zpráva

501 nových svítidel a k tomu 136 nových stožárů, vše určeno k výměně za staré osvětlení + k tomu 7 nových stožárů s LED svítidly. O tuto významnou modernizaci soustavy veřejného osvětlení město Aš usiluje prostřednictvím dotace z Národního plánu obnovy.

Aš požádala o dotaci na výměnu třetiny svítidel veřejného osvětlení
Foto: wikipedia
Popisek:

Rada města  podání žádosti o tuto dotaci schválila včetně zařazení částky 15 miliónů korun do rozpočtu města na rok 2023, za podmínky získání dotace. Výše dotace by se měla pohybovat kolem 8,5 miliónu korun. Modernizace veřejného osvětlení má přinést úspory za energie ve výši 283,5 MWh/rok. Soustava veřejného osvětlení v Aši čítá kolem 1500 svítidel, výměna by se tedy týkala zhruba 1/3 z celkového počtu. Půjde hlavně o osvětlení v ulicích Hlavní a Chebská a jejich okolí.

Realizace výměny veřejného osvětlení by se měla provést metodou EPC (Princip metody EPC je založen na poskytování energetických služeb formou přípravy, realizace a obvykle i financování energeticky úsporných opatření. Investor nevynakládá ihned po realizaci opatření investiční prostředky, ale ty jsou dodavateli spláceny postupně z uspořených provozních nákladů. Dodavatel navíc ručí za to, že objem úspor bude minimálně ve smluvně sjednaném množství).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…