Azylový dům v Olomouci-Řepčíně oslavil 20. výročí založení

12.01.2012 7:25

Ve čtvrtek 5. ledna 2012 se v Azylovém domě v Olomouci-Řepčíně uskutečnil Den otevřených dveřích. Stalo se tak při příležitosti 20. výročí založení Azylového domu, který poskytuje služby lidem bez domova. Zahájila jej náměstkyně primátora Eva Machová.

Azylový dům v Olomouci-Řepčíně oslavil 20. výročí založení
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Téměř na den přesně tak zaměstnanci Azylového domu, vedení města i veřejnost oslavili 20 let výročí vzniku tohoto zařízení. Azylový dům byl založen 6. ledna 1992 jako sociální ubytovna pro osoby bez přístřeší. Od roku 1995 sídlí Azylový dům na dnešní adrese Řepčínská 245/113. Na přelomu let 2010 – 2011 proběhla rekonstrukce budovy, díky níž vznikly oddělené prostory pro poskytování registrované sociální služby Noclehárna. Od února 2011 je tedy kapacita Azylového domu 48 lůžek a kapacita Noclehárny 10 lůžek.

Po celý den, kdy se veřejnosti otevřely dveře Azylového domu, měli zájemci možnost se seznámit s tím, jak Azylový dům a Noclehárna fungují, jakým způsobem poskytují jejich pracovníci pomoc lidem v nouzi a samozřejmě mohli i nahlédnout do jejich prostor. Zajímavé to bylo nejen pro pracovníky z jiných zařízení a sociálních služeb, ale i pro širokou veřejnost.

Pracovníci zařízení nabídli návštěvníkům základní informace o fungování pomoci mužům bez domova od dob vzniku Azylového domu do současnosti a odpovídali na dotazy návštěvníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…