Benešov: Město se chystá na rozpočtové provizorium

19.11.2021 16:59 | Tisková zpráva

Zastupitelé města budou na svém zasedání schvalovat kromě jiného také pravidla rozpočtového provizoria

Benešov: Město se chystá na rozpočtové provizorium
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Chystaně jednání zastupitelstva města Benešov bude 6. prosince 2021  řešit nakládání s finančními prostředky na přechodné období do schválení nového rozpočtu.

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67636 lidí
Vzhledem k tomu, že město Benešov nemá sestaven rozpočet na rok 2022 před 1. lednem, je třeba stanovit pravidla pro nakládání s finančními prostředky na přechodné období do schválení nového rozpočtu tak, aby byla zajištěna plynulost v hospodaření města i v novém roce. V souladu s § 13 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění, město stanovilo následující pravidla rozpočtového provizoria.

Výdaje rozpočtu se v začátku kalendářního roku omezí na minimální úroveň, nákupy budou odloženy na období po schválení nového rozpočtu.

Do doby, než město obdrží první dotace a daně v novém roce, budou výdaje hrazeny ze zůstatku finančních prostředků z minulých období. Rozpočtové příjmy a výdaje uskutečněné v době rozpočtového provizoria se stávají příjmy a výdaji rozpočtu po jeho schválení.

Pokud by obec nehospodařila alespoň podle pravidel rozpočtového provizoria, jde o správní delikt, za který může být obci uložena pokuta až do výše jednoho milionu korun. Rozpočet města se v současné době připravuje a jeho schvalování je plánováno na zastupitelstvu města v únoru 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

10:23 Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

V soutěži Radniční oko, které pořádá Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů ČR, získaly jihlavské…