Benešov: Město žádá o dotaci na vybudování Polyfunkčního komunitního centra

23.11.2017 20:32

Město Benešov se snaží o ucelený rozvoj města a v maximální možné míře získávat dotace z evropských fondů. Dalším projektem města je vybudování Polyfunkčního komunitního centra, na které je podaná žádost do evropských fondů.

Benešov: Město žádá o dotaci na vybudování Polyfunkčního komunitního centra
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Táborské kasárna nabízejí dostatek prostoru pro rozvoj města. Další plánovanou rekonstrukcí a modernizací je stará důstojnická jídelna v Táborských kasárnách. Z této budovy je v plánu pomocí finančních prostředků z Evropských fondů vytvořit Polyfunkční komunitní centrum. Na výstavbu a rekonstrukci Polyfunčních komunitních center byla vypsána dotační výzva, do které město podalo žádost. Žádost byla podána do Integrovaného regionálního operačního programu  (IROP), do výzvy s č. 74 - ROZVOJ INFRASTRUKTURY POLYFUNKČNÍCH KOMUNITNÍCH CENTER - SC 2.1.
 
Představení polyfunkčního komunitního centra

Cílem projektu je vybudovat nové polyfunkční komunitní centrum, ve kterém se budou setkávat členové komunity za účelem realizace sociálních, vzdělávacích, kulturních a rekreačních aktivit s cílem zlepšit sociální situaci těchto jednotlivců a komunity jako celku. Toto centrum se bude řídit principy komunitního rozvoje a komunitní péče, přičemž jeho náplň a tematické zaměření povede k rozvoji komunity Benešovska a k osvětě veřejnosti.

Polyfunkční KC se bude zaměřovat na tyto typy aktivit:
sociální služby poskytované dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách
- odborné sociální poradenství (Cesta integrace, o.p.s., Rozum a cit, z.s., Diakonie ČCE - středisko Střední Čechy)
volnočasové aktivity
- ve spolupráci s těmito organizacemi: Benkon, z.s., Magdaléna, o.p.s.
výchovně-vzdělávací služby
- ve spolupráci s těmito organizacemi: Ochrana fauny ČR, o.p.s., Český svaz ochránců přírody, proFem ? centrum pro oběti domácího násilí, o.p.s., Rozum a cit, z.s., Benešovský klub onkologicky nemocných, Středisko výchovné péče Dobřichovice, Centrum sociálních služeb Tloskov
environmentální služby a podpora jejich využití
- ve spolupráci s těmito organizacemi: Ochrana fauny ČR, o.p.s., Český svaz ochránců přírody
 
Cílem centra je vytvořit materiálně a technicky ideální prostor pro veřejná projednávání s ambicí setkávání obyvatel komunity a sousedů; vznik jádrových skupin za cílem nastartování komunitní práce; setkávání tematických skupin pro řešení identifikovaných problémů komunity; realizaci volnočasových aktivit, kulturních a zájmových akcí vyplývajících z tradic a zvyků dané komunity a oblasti; aj. Současně komunitní centrum bude vytvářet prostor pro řešení krizových situací jednotlivců jako první kontakt pro navázání dalších sociálních a jiných služeb. Jednoznačným výsledkem projektu bude nově zřízené komunitní centrum, ve kterém se budou setkávat cílové skupiny za účelem jejich integrace do společnosti. Zásadním přínosem je centralizace poskytovaných sociálních služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.