Benešov: Novoroční běh v Konopišti s rekordní účastí přilákal především rodiny s dětmi

04.01.2019 7:34

Tradiční „Novoroční běh“ v Konopišti při 19. ročníku přinesl novinku, ke které byli nuceni přistoupit pořadatelé díky zvyšujícímu se zájmu o tuto akci. Byla zavedena on-line registrace, urychlující nápor v závěru registrace, ale poprvé se běželo s čipy.

Benešov: Novoroční běh v Konopišti s rekordní účastí přilákal především rodiny s dětmi
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Díky tomu běžci znali své výsledky hned po doběhu. I navýšení propagace pomohlo k tomu, že se účast poprvé přehoupla přes dvě stovky běžců. Běh „Buď fit“ na jedno kolo absolvovalo 40 žen a 53 mužů. U tohoto jednokolové běhu vystartovalo 55 dětí a to už byly první rekordní čísla.

Hlavní závod na 5,4 km zařazený do seriálu „Běžec Podblanicka“ dokončilo 50 žen a 98 mužů, celkově 148 běžců. Konečný počet všech zúčastněných se dostal na číslovku 241. Při ne zrovna ideálním a lehce deštivém počasí může konopišťský závod aspirovat na běh s nejvyšší účastí nebo min. na TOP 3 ze všech Novoročních běhů v ČR. To je jistě největší odměnou pro všechny pořadatele, kteří se na zdárném průběhu podíleli.

V kratším závodě si pro celkové prvenství doběhl Vojtěch Jahoda /Sokol Senohraby/ v čase 9:42 min. Na druhém místě skončil Aleš Fabián s časem 11:07, třetí byl Adam Randa za 11:27 min.

Mezi ženami v absolutním pořadí doběhla na prvním místě Karolína Říhová ve stejném čase jako třetí muž za 11:27. Druhá skončila Ema Jamborová /Adrien Elixír Elite Team/ v čase 11:50 a třetí doběhla Iveta Vítková z dalekých Vítkovic s časem 12:54 min.

V hlavním závodě na dva okruhy jasně dominoval Tomáš Šťastný z Kerteamu ve skvělém čase 18:20,9 min. Druhý doběhl vlašimský Rudolf Jánošík s časem 18:55 min a třetí Pavel Tall /Pivovar Moucha/ v čase 19:31 min.

Mezi ženami zvítězila Andrea Adamcová z Atletiky Vlašim za 22:54. Jen 13 sekund za ní doběhla Nikol Petrásková z TJ Jiskra Zruč n. Sázavou a třetí skončila Hana Jiroušková reprezentující Znosim s časem 23:41 min.

Nejlepšími benešovskými běžci byli na 8. místě Petr Lebeda s časem 20:10 min a Lenka Šináglová na 4. místě. Její čas byl 24:02 a oba běželi za Benešovský běžecký klub, Lenka je navíc členkou Triatlon Team ASTRA Benešov.

Nejmladším účastníkem byl Daniel Schnabel narozený v roce 2015 a nejstarší Jaroslav Garman z Havířova, kterému letos bude 84 let.
Poděkování patří všem partnerům akcí, které SK BENEŠOV ŽIJE SPORTEM pořádá.

Spolupořadatelem Novoročního běhu byla ATLETIKA Benešov, Triatlon Team ASTRA Benešov a Benešovský běžecký klub.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…