Benešov: Novoroční běh v Konopišti s rekordní účastí přilákal především rodiny s dětmi

04.01.2019 7:34

Tradiční „Novoroční běh“ v Konopišti při 19. ročníku přinesl novinku, ke které byli nuceni přistoupit pořadatelé díky zvyšujícímu se zájmu o tuto akci. Byla zavedena on-line registrace, urychlující nápor v závěru registrace, ale poprvé se běželo s čipy.

Benešov: Novoroční běh v Konopišti s rekordní účastí přilákal především rodiny s dětmi
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Díky tomu běžci znali své výsledky hned po doběhu. I navýšení propagace pomohlo k tomu, že se účast poprvé přehoupla přes dvě stovky běžců. Běh „Buď fit“ na jedno kolo absolvovalo 40 žen a 53 mužů. U tohoto jednokolové běhu vystartovalo 55 dětí a to už byly první rekordní čísla.

Hlavní závod na 5,4 km zařazený do seriálu „Běžec Podblanicka“ dokončilo 50 žen a 98 mužů, celkově 148 běžců. Konečný počet všech zúčastněných se dostal na číslovku 241. Při ne zrovna ideálním a lehce deštivém počasí může konopišťský závod aspirovat na běh s nejvyšší účastí nebo min. na TOP 3 ze všech Novoročních běhů v ČR. To je jistě největší odměnou pro všechny pořadatele, kteří se na zdárném průběhu podíleli.

V kratším závodě si pro celkové prvenství doběhl Vojtěch Jahoda /Sokol Senohraby/ v čase 9:42 min. Na druhém místě skončil Aleš Fabián s časem 11:07, třetí byl Adam Randa za 11:27 min.

Mezi ženami v absolutním pořadí doběhla na prvním místě Karolína Říhová ve stejném čase jako třetí muž za 11:27. Druhá skončila Ema Jamborová /Adrien Elixír Elite Team/ v čase 11:50 a třetí doběhla Iveta Vítková z dalekých Vítkovic s časem 12:54 min.

V hlavním závodě na dva okruhy jasně dominoval Tomáš Šťastný z Kerteamu ve skvělém čase 18:20,9 min. Druhý doběhl vlašimský Rudolf Jánošík s časem 18:55 min a třetí Pavel Tall /Pivovar Moucha/ v čase 19:31 min.

Mezi ženami zvítězila Andrea Adamcová z Atletiky Vlašim za 22:54. Jen 13 sekund za ní doběhla Nikol Petrásková z TJ Jiskra Zruč n. Sázavou a třetí skončila Hana Jiroušková reprezentující Znosim s časem 23:41 min.

Nejlepšími benešovskými běžci byli na 8. místě Petr Lebeda s časem 20:10 min a Lenka Šináglová na 4. místě. Její čas byl 24:02 a oba běželi za Benešovský běžecký klub, Lenka je navíc členkou Triatlon Team ASTRA Benešov.

Nejmladším účastníkem byl Daniel Schnabel narozený v roce 2015 a nejstarší Jaroslav Garman z Havířova, kterému letos bude 84 let.
Poděkování patří všem partnerům akcí, které SK BENEŠOV ŽIJE SPORTEM pořádá.

Spolupořadatelem Novoročního běhu byla ATLETIKA Benešov, Triatlon Team ASTRA Benešov a Benešovský běžecký klub.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…