Benešovský literární festival 2018 potřetí

12.02.2018 21:17

Třetí ročník Benešovského literárního festivalu, který se bude konat od 6. března do 23. března tohoto roku, by měl nabídnout program více než zajímavý.

Benešovský literární festival 2018 potřetí
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Když jsme před dvěma lety připravovali první ročník Benešovského literárního festivalu, tak trochu jsme doufali, že by mohla vzniknout nová tradice. Kromě Podblanického hudebního podzimu a Sukova jara by tu byl další festival, ale zaměřený především na mluvené slovo.

Uplynuly dva roky a my připravujeme, ve spolupráci s městem Benešov, již třetí ročník tohoto festivalu. Pokud mluvíme o spolupráci s městem, musíme se zmínit o tom, že pomoc města, především finanční, je při přípravě tohoto festivalu naprosto zásadní. Nejde však jen o podporu finanční. S velkou radostí musíme konstatovat, že při všech jednáních se nám dostává podpory i morální. Jako by všichni nějakým způsobem cítili, že se jedná o záležitost opravdu výjimečnou. O tom všem svědčí i mimořádný divácký ohlas a plné sály spokojených, mnohdy i nadšených diváků.

Vysoká náročnost a sázka na kvalitu textovou a interpretační, ať již jde o interprety mluveného slova, hudebníky nebo samotné autory, se zkrátka vyplácí. 

Také třetí ročník Benešovského literárního festivalu, který se bude konat od 6. března do 23. března tohoto roku, by měl nabídnout program více než zajímavý. Téma historické, setkání s vynikajícím současným autorem, večer věnovaný zakladateli moderní francouzské poezie, seznámení s významným českým vlastencem a konečně večer spjatý s dílem, které je považováno za jedno z nejlepších humoristických děl české literatury. Pro studenty i veřejnost je připraven další pořad z cyklu „ Jak se dělá kniha“. Kromě účinkujících, se kterými se již diváci během dvou ročníků setkali, se objeví noví skvělí interpreti. Vynikající herečka a interpretka mluveného slova Milena Steinmasslová, talentovaný herec střední generace Lukáš Král, laureát ceny Jaroslava Seiferta a ceny Magnesia Litera spisovatel Michal Ajvaz, znalec literatury, editor a laureát ceny Karla Čapka Jan Šulc. Z hudebníků pak vystoupí Hana Blochová, která se zabývá především středověkou hudbou a hrou na středověké nástroje a Štěpánka Balcarová, která je jedinečnou jazzovou trumpetistkou.

Pevně doufáme, že třetí ročník Benešovského literárního festivalu přinese opět mimořádné posluchačské zážitky, a že se svou kvalitou přinejmenším vyrovná dvěma předchozím ročníkům.

Podrobný program naleznete ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…