Beroun: Aktuální informace ke skládce Lištice

24.11.2018 6:32

Nejvyšší soud České republiky rozhodl o odkladu vykonatelnosti rozsudku Krajského soudu v Praze o vyklizení částí dvou pozemků pod skládkou Lištice, které patří Květoslavu Šebelovi.

Beroun: Aktuální informace ke skládce Lištice
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

O vyklizení cca 1600 metrů čtverečních zmíněných pozemků rozhodl Okresní soud v Berouně dne 19. 12. 2014 a tuto část rozsudku potvrdil Krajský soud v Praze dne 28. 6. 2016. Město Beroun tak do dvou let od obdržení rozsudku mělo uvedené pozemky vyklidit. Proti tomu podalo v zastoupení právního zástupce Jaroslava Tenkráta dovolání a v červnu letošního roku navrhlo Nejvyššímu soudu ČR odložit vykonatelnost napadeného rozhodnutí.

Nejvyšší soud ČR shledal, že jsou splněny předpoklady pro odložení vyklizení části skládky Lištice a rozhodl, že vyklizení částí pozemků se odkládá do doby nabytí právní moci rozhodnutí o dovolání podané městem Beroun.

Město Beroun se po celé dva roky od vynesení rozsudku Krajským soudem v Praze snažilo vyřešit všechny legislativní kroky pro vyklizení skládky. Bohužel tyto kroky a realizaci vyklizení nebylo možné do stanovené dvouleté lhůty stihnout. I podle závěrů EIA je nutné ještě dopracovat některé body, které jsou nezbytně nutné pro vydání územní rozhodnutí na vyklizení části skládky. „Město Beroun bude po dohodě se svým právním zástupcem konzultovat další postup tak, abychom se ve všech bodech chovali jako řádný hospodář a i nadále vynakládali pouze nezbytně nutné prostředky,“ konstatoval místostarosta Michal Mišina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…