Beroun: Alej podél Plzeňské ulice

23.04.2022 16:58 | Tisková zpráva

V posledních dnech se z prostředků města Beroun dosázela alej podél Plzeňské ulice. Jedná se o druhou fázi celého projektu, které připravilo město Beroun.

Beroun: Alej podél Plzeňské ulice
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Na něj se Berounu podařilo získat dotaci ve výši 400 tisíc korun z participativního rozpočtu Středočeského kraje. Zbylou část výsadby již hradí město ze svých vlastních prostředků. Původně se mělo jednat i v této druhé fázi o náhradní výsadbu hrazenou Ředitelstvím silnic a dálnic, z této dohody ale nakonec sešlo.

Celý projekt ještě nekončí. Mezi stromy budou do budoucna vysazeny křoviny, které ještě více utlumí hluk a zachytí prašnost z Plzeňské ulice.  „Spolu s parkem Košťálkova a dokončenou kruhovou křižovatkou bude alej na Plzeňské ulici důstojným vjezdem do města směrem od Králova Dvora,“ dodal místostarosta Michal Mišina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…