Beroun: Cenu Václava Havla předá jeho manželka Dagmar

25.01.2012 7:35

Za účasti někdejší první dámy Dagmar Havlové by se mělo v sobotu 28. ledna v berounském kině Mír uskutečnit předání cen Trilobit Beroun 2011. Tyto ceny jsou udělovány za nejlepší umělecký počin za uplynulý rok ve filmu a televizi.

Beroun: Cenu Václava Havla předá jeho manželka Dagmar
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Počínaje letošním ročníkem se totiž porota rozhodla na podnět členů FITESu udělovat dvě nové ceny: Cenu Václava Havla za přínos díla občanské společnosti a Cenu Josefa Škvoreckého za adaptaci literárního díla. Právě Cenu Václava Havla by měla v kině Mír předávat někdejší první dáma Dagmar Havlová společně s režisérkou a předsedkyní poroty Olgou Sommerovou.

Cena Václava Havla bude určena autorům děl (nebo jiným počinům ve sféře filmové / televizní kultury), která přispívají k rozvoji občanské společnosti, mají společenský přesah z oblasti umělecké do oblasti lidských práv, ochrany přírody či kulturního dědictví. Žádné jiné jméno není lepším symbolem všech těchto snah, než jméno nedávno zesnulého českého prezidenta.

Cena Josefa Škvoreckého bude určena pro dílo, které dokáže originálním způsobem přeložit jazyk díla literárního (prózu, báseň, drama) do řeči filmového či televizního obrazu. Tak jak se to mnohokrát stalo – a doufejme ještě stane - dílům velkého českého spisovatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…