Beroun: Cyklisté jezdí nejčastěji po chodníku a v protisměru

07.10.2020 12:09

V pořadí již čtvrtá bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu cyklisty proběhla v úterý 6. října na Husově náměstí, v České ulici nebo u lávky pro pěší na Závodí.

Beroun: Cyklisté jezdí nejčastěji po chodníku a v protisměru
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Městská policie zaznamenala devět dopravních přestupků, a to jízdu po chodníku, bez ochranné přilby u cyklistů do 18 let a jízdu na komunikaci v protisměru.

Při první akci, která proběhla v nočních hodinách,  se strážníci soustředili na závažné přestupky jako je např. jízda pod vlivem alkoholu, při dalších dvou se zaměřili na drobnější přestupky, které řešili domluvou a upozorňovali cyklisty na nedodržování silničních pravidel. Počtvrté již udělovali blokové pokuty na místě. Přestože šlo o bezpečnostní akci zaměřenou na cyklisty, současně bylo zjištěno i několik dopravních přestupků vozidel. Šlo zejména o jízdu v protisměru a vjezd do pěší zóny v Palackého ulici mimo vyhrazené hodiny pro zásobování. V bezpečnostních akcí bude  městská policie i nadále pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …