Beroun: Město bojuje o náhradní most

27.01.2023 6:32 | Tisková zpráva

Vedení města neustává ve své snaze řešit se Středočeským krajem otázku provizorního mostu během plánované rekonstrukce silničního mostu TGM přes Berounku. Ten je v majetku Středočeského kraje a vzhledem k jeho špatnému stavu ho v blízké budoucnosti čeká oprava.

Beroun: Město bojuje o náhradní most
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Ačkoli město neustále poukazovalo na nutnost náhradního mostu, před Vánoci se jeho zástupci dozvěděli, že kraj s vybudováním provizorního mostu nepočítá a objízdná trasa má být vedena pouze přes dálnici D5. To je ale pro Beroun a zachování jeho dostupnosti pro IZS nepřijatelné. S postojem radnice souhlasí i zástupci záchranných složek.

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42135 lidí

Začátkem ledna proto radnice svolala schůzku, kde předložila pro svůj požadavek veškeré argumenty. Jak by po dálnici D5 mohla jezdit vozidla s konstrukční rychlostí do 80km/h (skútry, úklidové stroje nebo multikáry)? Jak bude zajištěn zásah integrovaného záchranného systému (sanitky, hasiči) při pravidelně ucpané dálnici? Jak bude například řešena hromadná doprava?

Při další schůzce na odboru dopravy Středočeského kraje v polovině ledna dostal Beroun příslib, že se provizorní most postaví. Na stole jsou v současné době dvě varianty umístění, a to v již dříve plánované lokalitě u železničního mostu nebo nově, od zimního stadionu k protějšímu parkovišti, kde byl provizorní most i v padesátých letech, kdy se stávající most TGM stavěl.

Nyní budou obě varianty řešit dopravní specialisté, kteří realizaci v uvedených lokalitách musí posoudit a navrhnout nejlepší řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…