Beroun: Město podává projekty na prevenci kriminality

07.02.2015 13:44

Už na konci března bude známo, zda město získá dotace z Programu prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR a bude tak moci zrealizovat další dva projekty z této oblasti. První projekt otevře citlivé téma domácího násilí a prostřednictvím mediální kampaně a dalších doprovodných akcí bude na tuto problematiku upozorňovat.

Beroun: Město podává projekty na prevenci kriminality
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Cílem je oslovit veřejnost, povzbudit ji k činnosti, ať už půjde o pomoc někomu jinému nebo sobě samému. O možnostech vyhledání pomoci budou informovat letáky, plakáty umístěné na veřejných místech a také polepy autobusů veřejné dopravy PROBO BUS. Do projektu se kromě města Beroun a Policie ČR přislíbily finančně zapojit také města Zdice a Králův Dvůr.

Druhý z projektů má pomoci zajistit letní pobytový tábor pro děti z nízkopříjmových rodin, které navštěvují volnočasové kluby Farní charity Beroun, nízkoprahové centrum Klubu 21 nebo s nimi pracuje oddělení sociálně právní ochrany dětí MěÚ Beroun. Tyto děti nemají možnost trávit prázdniny na táborech nebo pobytových dovolených jako většina jejich vrstevníků. Projekt má za cíl jim tuto možnost nabídnout. Tábor bude přitom rozšířen i o další aktivity a cílenou práci s těmito dětmi, protože jsou více ohroženy rizikovým způsobem trávení volného času. Podání obou žádostí schválili berounští radní na návrh Komise pro prevenci kriminality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…