Beroun: Město připravuje obnovu a modernizaci veřejného osvětlení

03.12.2018 6:32

Nízká míra investic do obnovy veřejného osvětlení (VO) v minulosti způsobuje v současné době městu problémy s jeho funkčností. V Berouně jsou místy i 50 let staré sloupy VO a stejně staré vedení.

Beroun: Město připravuje obnovu a modernizaci veřejného osvětlení
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Právě u těchto nejstarších rozvodů a lamp docházelo v průběhu roku k mnoha poruchám, které se dařilo postupně opravovat. S četností oprav se však navýšila potřeba finančních prostředků vynakládaných na tyto opravy a nyní ke konci roku je položka na údržbu téměř vyčerpána.

„Rozpočet města neumožňuje přesuny financí z jedné kapitoly do druhé bez schválení zastupitelstvem, a tudíž máme omezené možnosti finančního krytí potřebných oprav. V současné době jednáme o urychlených opravách nejen v ulici Karla Čapka, Hostímská a Havlíčkova, kde závady vyžadují výměnu podzemního vedení, ale i v ostatních lokalitách, kde dochází k drobnějším závadám. S vedením společnosti AVE, která má správu veřejného osvětlení na starosti, jednáme o možnostech řešení, abychom se v příštím roce vyvarovali podobných problémů,“ vysvětluje místostarosta Michal Mišina.

S obnovou a modernizací veřejného osvětlení se počítá hlavně v budoucnu. Nebude to levná investice, a proto se bude město snažit získat vhodné dotace. Jednou z podmínek žádosti bude zpracovaná koncepce VO, kterou město letos zadalo a nyní se zpracovává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…