Beroun: Město si posvítí na dlouhodobě odstavená vozidla a vraky

15.01.2020 19:53

Město Beroun ve spolupráci s městskou policí se zaměřila na vraky a dlouhodobě odstavená vozidla. Pokud se nejedná o vrak, který zákon zcela jasně definuje, mají však města velmi omezené možnosti. Přesto Beroun i díky úpravám v legislativě našel způsob, jak v určitých případech situaci řešit.

Beroun: Město si posvítí na dlouhodobě odstavená vozidla a vraky
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

„Chceme proto upozornit občany, aby si svá vozidla, která mají dlouhodobě odstavená či nepojízdná a blokují parkovací místa, odstranili. V opačném případě budou odtažena a náklady bude město účtovat majiteli auta. Policie se u těchto vozidel zaměří i na platnou technickou prohlídku a zaplacené povinné ručení,“ uvedl místostarosta Michal Mišina.

Samotný postup nám přiblížil velitel strážníků Alexandr Scherber. Pokud je vozidlo zaparkováno v rozporu se zákonem či nařízením, stojí například v modré zóně a nemá vystavenou parkovací kartu, bude použita tzv. botička. Majitel vozidla bude mít následně 30 denní lhůtu, aby kontaktoval městskou policii. Pokud se tak nestane, bude vozidlo odtaženo.

Město Beroun chce tímto krokem zajistit, aby z ulic zmizela vozidla, která dlouhodobě blokují parkovací stání a přitom je majitelé nepoužívají. Pomoc s odhalováním takových případů mohou i samotní občané. Jak ale upozornil velitel strážníků, musí být evidentní, že je auto odstaveno delší dobu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…