Beroun: Městský bál ve znamení podpory Ukrajiny

19.03.2022 9:41 | Tisková zpráva

V souvislosti s válkou na Ukrajině rozhodlo vedení města Beroun věnovat výtěžek z tomboly Městského bálu Charitě Beroun, která peníze využije pro potřeby uprchlíků. Je to další forma vyjádření podpory a solidarity s ukrajinským lidem.

Beroun: Městský bál ve znamení podpory Ukrajiny
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Město je aktivní od samého začátku ruské invaze. Vedení města mimo jiné navrhuje uvolnit finance z rozpočtu města jako finanční dar Ukrajině. O tomto daru budou ve středu 16. března jednat berounští zastupitelé na mimořádném zasedání.

Nad rámec své agendy jsme zveřejnili výzvu nabídky ubytování v soukromí pro uprchlíky, připravili jsme ve spolupráci s Domovem Penzionem pro seniory a Berounskou sportovní několik vlastních ubytovacích kapacit. Řešíme umisťování ukrajinských běženců, naši asistenti prevence kriminality pomáhají s koordinací na Úřadu práce.

Odbor školství spolu s řediteli jednotlivých základních a mateřských škol se zabývají umístěním dětí do tříd. S Charitou Beroun pracujeme na otevření Centra pomoci, kam bude možné nosit humanitární pomoc a zároveň zde běženci seženou vše potřebné. Pro děti z Ukrajiny bude 7. dubna městské kino promítat v jejich rodném jazyce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.