Beroun: Někomu je mlžná brána nejspíš trnem v oku

07.08.2022 9:49 | Tisková zpráva

Současné parné letní dny pomáhá lidem v centru města lépe snášet mlžná brána. Ta je spuštěna každé ráno. Bohužel v posledních dnech ji během dne nejspíš nějaký neznalý aktivista zavírá.

Beroun: Někomu je mlžná brána nejspíš trnem v oku
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Přitom se ale nejedná o otočení kličky, dotyčný si musí s sebou přinést nářadí! Pracovníci hospodářské správy již situaci řeší a přívod vody zajistí zámkem.

Je snad za počínáním neznámého vandala ekonomická šetrnost? Pak je potřeba říct, že mlžná brána si za den vezme minimum vody, odhadem asi 1 m3. I náklady na samotné její pořízení byly minimální, protože ji zhotovili zaměstnanci odboru hospodářské správy městského úřadu.

Jedná se snad o ekologického aktivistu? Pak mu jde určitě i o blaho lidí. A ti, kteří v horkých letních dnech tráví svůj čas na rozpáleném náměstí, ať již kvůli nákupům, vyřizování záležitostí na úřadech, u lékaře nebo jako turisté, možnost osvěžení vítají. Navíc voda z mlžné brány chladí i dlažbu, která je pak mnohem přívětivější k okolní zeleni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…