Beroun: Pomozte městu získat dotace. Zapojte se do ankety

27.08.2013 14:44

Občané mohou pomoci Berounu získat dotace pro mateřské školy a Muzeum hrnčířství. Město Beroun se chce ucházet o celkem 21 milionů korun v rámci jedné z posledních výzev Regionálního operačního programu Střední Čechy.

Beroun: Pomozte městu získat dotace. Zapojte se do ankety
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Peníze jsou určeny pouze na vybavení mateřských škol a na cestovní ruch. Zájem o dotace se očekává velký. Šanci získat pro Beroun dotaci mohou zvýšit i sami naši občané. Stačí se zapojit do ankety! Trvá do pátku 13. 9.

„Lidé se mohou k oběma žádostem vyjádřit prostřednictvím anket na webových stránkách města. Výsledky průzkumu pak budou sloužit jako jeden z podkladů pro zpracování projektové žádosti o evropskou dotaci,“ uvedla projektová manažerka města Simona Boldi.
První dotazník (ZDE) se týká žádosti o dotace pro mateřské školy. Peníze mohou obce získat na  zavedení moderních technologií a dalších inovací do výuky. Jde o pořízení interaktivních tabulí a dataprojektorů, vybudování malých dopravních hřišť, nákup učebních pomůcek. Je možné také financovat zahradní herní prvky, prolézačky, houpačky apod. V dotazníku se proto ptáme, o jakou formu moderních technologií mají rodiče zájem. Zda uvítají například nové herní prvky na zahradu, zavedení činnosti v malých laboratořích k pozorování přírody nebo práci na interaktivních tabulích. Rodiče dětí z mateřinek obdrží dotazníky na začátku školního roku. Vyplnit je mohou ovšem i další zájemci, a to on-line na titulní straně webu města.

Druhý dotazník (ZDE) je na webu k dispozici i v případě druhé výzvy pro cestovní ruch. Z ní se Beroun pokusí získat peníze na vybudování Muzea hrnčířství. „Myšlenka zřídit v našem městě Muzeum hrnčířství je živá již několik let. Jsme známí svojí hrnčířskou tradicí a vše ještě loni podpořil fakt, že město Beroun získalo zdarma od státu dům v Zámečnické ulici včetně zahrady. Tento dům navíc město přejímalo s podmínkou, že může být použit pouze na neziskové aktivity,“ uvedla městská architektka Dana Vilhelmová. Město tím navíc zabránilo tomu, aby někdo jiný z domku v centru města vybudoval například nájemní byty. Muzeum by mělo provozně navázat na nové Náměstí J. Barranda a rozšířit nabídku kulturního vyžití nejen pro berounské občany, ale i pro turisty. Konat by se tam mohly různé kulturní akce či pravidelné kurzy pro školní i předškolní děti. Jejich cílem by bylo seznámit je s tradicemi města, hrnčířstvím a dát jim možnost i prostor si práci s hlínou vyzkoušet.
 

Tištěné dotazníky jsou k dispozici také v Městském informačním centru na Husově náměstí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…